Acasă Sanatate Folosirea vaccinurilor anti-COVID Pfizer și Moderna de la şase luni, aprobată de...

Folosirea vaccinurilor anti-COVID Pfizer și Moderna de la şase luni, aprobată de EMA

Folosirea vaccinurilor anti-COVID Pfizer și Moderna de la şase luni, aprobată de EMA
Folosirea vaccinurilor anti-COVID Pfizer și Moderna de la şase luni, aprobată de EMA (Foto: G4Media.ro)

Agenţia Europeană pentru Medicamente (EMA) a anunţat miercuri seară că a aprobat utilizarea încă de la vârsta de şase luni a vaccinurilor Pfizer şi Moderna, care au devenit astfel primele seruri anti-COVID autorizate în UE pentru persoanele cu vârste mai mici de cinci ani, informează AFP, citată de Agerpres.

În paralel, EMA a recomandat autorizarea unui vaccin adaptat al companiei Moderna care vizează subvariantele de Omicron BA.4 şi BA.5, precum şi tulpina originală de SARS-CoV-2.

EMA a recomandat „utilizarea la copiii cu vârste cuprinse între 5 luni şi 4 ani a vaccinului Comirnaty”, produs de Pfizer, şi „utilizarea la copiii cu vârste de la 6 luni la 5 ani a vaccinului Spikevax”, produs de Moderna, a anunţat agenţia într-un comunicat.

Dozele celor două vaccinuri prevăzute pentru aceste grupe de vârstă sunt mai slabe

Dozele celor două vaccinuri prevăzute pentru aceste grupe de vârstă sunt mai slabe în raport cu dozele folosite pentru adulţi, au explicat specialiştii de la EMA.

La copiii din grupa de vârstă 6 luni – 4 ani, vaccinul pediatric Comirnaty poate fi administrat în schema primară de vaccinare care cuprinde trei doze. La copiii din grupa de vârstă 6 luni – 5 ani, vaccinul pediatric Moderna poate fi administrat în schema primară de vaccinare care conţine două doze.

Exit mobile version