Acasă Bani & Afaceri Ginecologie de ultimă oră la Medisof: Terapia PRP, aliat în leziunile de...

Ginecologie de ultimă oră la Medisof: Terapia PRP, aliat în leziunile de col și infertilitate

D. Andreea Coșăreanu

Terapia PRP sau vampir, deja foarte populară în domeniul esteticii medicale, nu mai este o noutate nici pentru alte specialități. Plasma îmbogățită în trombocite a devenit un aliat important al medicilor ginecologi pentru gestionarea leziunilor colului uterin, a infertilității sau a problemelor funcționale. Mai ales la paciente tinere, care își doresc un copil, terapia PRP poate duce la evitarea unor intervenții invazive, explică dr. Andreea Coșăreanu, ginecolog la Clinica Medisof. „Sunt deja doi ani de când am introdus această procedură în protocolul de la cabinetul meu și rezultatele merită toată atenția”, spune aceasta.

Ce presupune procedura PRP

Procedura este foarte simplă, explică medicul specialist. Cu 3-4 zile înainte de procedură, pacienta trebuie să respecte recomandări standard, precum evitarea antiinflamatoarelor, a alcoolului sau cafelei.

În cabinet, urmează să i se recolteze o eprubetă sau două de sânge, în funcție de scopul procedurii. Apoi sângele este centrifugat și se recoltează plasma, care poate fi injectată cu niște ace speciale, foarte subțiri, de grosimea firului de păr, sau se poate instila prin intermediul unor sonde în cavitatea uterină. Dacă este nevoie de anestezie, există mai multe tipuri de anestezie locală cu diferite geluri sau creme. „Nu doare, nu există niciun fel de disconfort”, subliniază medicul ginecolog de la Clinica Medisof.

Rezultate promiţătoare pe mai multe planuri

„Terapia vampir este folosită la noi în cabinet și în estetica ginecologică, pentru rejuvenare, dar și pentru infertilitate sau infecții vaginale. Însă cel mai mult o folosim în patologia cervicală, în leziuni cauzate de HPV. La paciente foarte tinere, terapia vampir poate fi decisivă pentru evitarea rezecției de col sau a biopsiilor largi. Procedura ajută foarte mult în procesul de reparare, stimulând organismul să se refacă. Este un proces natural și non invaziv”, explică dr. Andreea Coșăreanu.

La femeile tinere, evitarea intervenției chirurgicale în cazul leziunilor pe col este mereu importantă, pentru că sunt paciente care încă nu au planning-ul familial încheiat. Ședințele PRP grăbesc procesul de vindecare sau limitează leziunea, care este apoi monitorizată de medic conform protocoalelor internaționale.

Dr. Andreea Coșăreanu a recurs cu succes la această procedură și pentru incontinențe urinare la debut de menopauză sau în vaginitele recurente.

„Sunt foarte multe paciente care au venit și au avut rezultate extraordinare”, povestește specialistul Medisof.

Ce spun pacientele care au apelat la această terapie

Ioana C. este una dintre pacientele care au răspuns foarte bine la procedura PRP: „Am numai cuvinte de laudă pentru această metodă. Cu ajutorul ei, am reușit să scap de ERAD (excizie a leziunii colului – n.r.) având HPV16 și leziuni displazice la nivel colposcopic”, mărturisește pacienta.

Pentru Luiza C., terapia PRP a însemnat „să țin acum în brațe un copil minunat. Din cauza unor infecții recurente, endometrul meu era prea mic și nu puteam rămâne însărcinată. După a doua ședință de PRP, testul a fost pozitiv!”.

Informații suplimentare privind terapia vampir disponibilă în cabinetul de ginecologie al Clinicii Medisof puteți obține la numerele de telefon 0351 422 433, 0351 422 488, 0733 393 033 sau 0736 291 728.
Mai multe despre Clinica Medisof puteți afla accesând site-ul www.medisof.ro.

Exit mobile version