Acasă Bani & Afaceri Cum arată pediatrul ideal? „Profesionist empatic și conectat la noile realități, deschis...

Cum arată pediatrul ideal? „Profesionist empatic și conectat la noile realități, deschis la comunicare”

Îmbolnăvirea unui copil cauzează mereu îngrijorare în cadrul familiei, iar găsirea unui pediatru care, pe lângă buna practică, să denote empatie şi să rezoneze cu pacientul şi părinţii, este mereu foarte importantă.

„Empatia este necesară, iar noi ne conectăm mereu cu empatie cu pacienții noștri și cu familiile lor”, spune echipa medicală Speranţa Junior, care îşi propune să ajute copilul nu doar punctual. „Practica de la Clinica Speranța se concentrează nu doar în a ajuta organismul să remedieze simptomele. Important este să încercăm să găsim și cauzele pentru a putea să prevenim alte probleme”, spun medicii de aici.

Cu ajutorul pediatrului, părintele poate avea grijă de sănătatea copilului fiind corect informat

Părinții actuali sunt INTERNAUȚI, mereu în trend cu tehnologiile actuale, mai informați decât generații anterioare de părinți. Folosesc frecvent internetul și caută răspunsuri pe rețele de socializare sau pur și simplu cu ajutorul motoarelor de căutare. Dar acest fel de informare nu știrbește cu nimic importanța pediatrului. „Ne plac pacienții documentați. Informarea medicală deschide ușa spre un dialog cu potențial provocator. Deși facem pediatrie de ambulatoriu, ne plac provocările”, afirmă dr. Diana Belu, medic pediatru al Centrului Medical Speranța.

Dr. Diana Belu

Dar trebuie să specificăm și că pacientul are nevoie de îndrumare, pentru că altfel părintele se poate pierde în noianul Internetului și poate accesa și informații false. Noi, pediatrii, putem acum să ghidăm un părinte către o mulțime de resurse care să îl ajute în îngrijirea copilului. Este foarte bine să ne folosim de accesul la tehnologie, dar pentru ca pacienții să se bucure de aceste beneficii îndrumarea specialistului este esențială, pentru că resursele accesate online trebuie VALIDATE de pediatri”, adaugă dr. Bianca Vlădulescu, de asemenea pediatru în cadrul centrului medical.

La Speranţa Junior, sunt bine integrate în medicină canalele de comunicare şi tehnica medicală.

Ecografia abdominală – metodă de analiză utilă

Pediatrul dispune azi de mai multe resurse și echipamente medicale. „Tratăm atât probleme mai urgente, boli acute, cât și boli cronice. Pentru situațiile urgente ale bolilor acute folosim și teste de diagnostic când este necesar. Sunt numeroase situațiile în care o ecografie abdominală este lămuritoare – dureri de burtă, probleme urinare și altele. Uneori au fost identificate probleme grave, de exemplu malformații, întâmplător, când ecografia căuta cu totul altceva”, spune dr. Diana Belu.

Acum facem ecografie abdominală, de șold, pulmonară și ganglionară. Dar nu trebuie să uităm că, pe lângă tehnologie, un medic bun trebuie să aibă și empatie”, spune dr. Tatiana Miculeasa, pediatru la clinica Speranța.

Diagnosticarea și tratarea astmului

În tratarea problemele cronice, de exemplu pentru astm, pediatrii de la Speranţa efectuează investigații specifice și aplică planuri adecvate de îngrijire și tratament. Comunicarea adecvată cu micul pacient și cu familia sa ajută la aplicarea corectă a schemei de tratament recomandat.

Suntem pe acest val de medicină tehnologizată, iar noi asimilăm această realitate în practica noastră curentă la Speranța”, spune medicul pediatru Diana Belu, de la Centrul Medical Speranța. Dialogul cu pacientul continuă și în afara cabinetului, prin mesaje la distanță. “Oferim posibilitatea pentru teleconsultații pentru copii aflați la sute sau mii de kilometri de clinică”, adaugă specialistul.

La Centrul Medical Speranța, micuții pacienți pot beneficia de consultații la medicii pediatri Diana Belu, Tatiana Miculeasa și Bianca Vlădulescu – prin CAS și Radu Diaconu, Loredana Selaru si Mădălina Băluță – fără CAS.

Centrul Medical Speranța se află în Craiova, pe strada Înfrățirii, nr. 16. Detalii la telefon: 0771493887 şi pe site-ul www.clinicasperanta.ro.

Exit mobile version