Acasă Bani & Afaceri Dr. Milena Georgescu aduce magia chirurgiei plastice la Medisof

Dr. Milena Georgescu aduce magia chirurgiei plastice la Medisof

Dr Milena Georgescu, medic primar chirurgie plastică la Medisof Craiova

Chirurgia plastică, ramura medicinei care a câştigat în ultimii ani din ce în ce mai mult teren, este acum disponibilă pentru pacienţii Clinicii Medisof Craiova, în noua clădire de pe strada Caracal, nr. 48.

Dr. Milena Georgescu, medic primar chirurgie plastică, este specialistul care transformă oamenii în versiunea lor mai bună.

În plus, la Medisof, pe lângă procedurile estetice, pacienţii pot fi ajutaţi şi cu mici intervenţii în cazul unor accidente casnice precum arsuri sau tăieturi. “Se pot rezolva rapid situaţii care altfel necesită o aşteptare îndelungă la serviciul de urgenţe”, explică medicul.

Comunicarea cu pacientul, esenţială într-un astfel de domeniu

Dr. Milena Georgescu a venit în România, din Serbia, în 2008, la finalizarea studiilor. De atunci, trăieşte în Craiova şi face oamenii de aici mai fericiţi.

“Sunt născută şi crescută în Serbia, am ajuns întâmplător în Craiova în timpul facultăţii şi soarta a făcut ca după studii să mă mut aici, deşi nu ştiam română deloc. Am făcut rezidenţiatul în Craiova şi am urmat şi unele cursuri în Germania”, povesteşte zâmbind dr. Milena Georgescu. Tot zâmbind îşi întâmpină şi pacienţii, cu care ţine foarte mult să aibă o comunicare foarte bună.

“Comunicarea mi se pare foarte, foarte importantă, pentru că pacientul trebuie să primească informaţie corectă şi suficientă. Trebuie să ştie ce se poate face, ce putem obţine. Să nu ne aşteptăm să arătăm din prima cu 20 de ani mai tineri. Rezultatul depinde de particularităţile fiecăruia. Apoi, trebuie să ştim cât durează efectul, să vorbim deschis şi despre complicaţii, omul trebuie să fie pregătit pentru tot şi pentru asta este absolut necesar un dialog bazat pe încredere”, transmite medicul.

“Estetica nu mai e o modă, a devenit un stil de viaţă”

Comunicarea este esenţială şi pentru că un domeniu precum chirurgia estetică este unul care implică o anumită doză de intimitate.

“De regulă, nu ne place ca alții să știe ce ne deranjează la propria persoană. Pot fi buzele prea mici sau anii, cert e că sunt mulţi oameni care simt nevoia de discreţie, care sunt reticenţi de teama părerilor celorlalţi. Estetica nu mai este o modă, deja a devenit un stil de viaţă, dar mai degrabă în rândul unor persoane prea tinere, deşi tendinţa de a te adresa unui chirurg estetician ar fi, poate, peste 35 de ani”, povesteşte dr. Georgescu.

Medicul explică fenomenul prin diferenţele încă mari de mentalitate: “Domnişoarele sunt mai curajoase, dar ele au crescut şi trăiesc mult într-un mediu virtual, în mediul filtrelor, au alte repere. Pe când doamnele de 45-50 de ani nu sunt obişnuite, se întreabă ce va spune lumea. Trebuie încurajate”.

“Nu putem evita îmbătrânirea, dar ne putem împrieteni”

O altă explicaţie pentru reticenţa de a merge la un chirurg plastician este şi mediatizarea unor cazuri nu tocmai fericite de proceduri estetice, care nu fac cinste ramurii. Tocmai de aceea, specialistul îndeamnă oamenii să vină la o consultaţie şi să discute deschis despre ceea ce se poate face pentru ei.

“Îmbătrânirea e un proces firesc, nu îl putem evita, dar ne putem împrieteni cu el. Sunt proceduri care ne ajută să încetinim procesul, să ne acomodăm mai bine, să ne placă mai mult de noi. Pentru mine, acesta e scopul: oamenii să se simtă confortabil cu ei înşişi. Dar nici să nu avem aşteptări prea mari, nici să ne schimbăm fizionomia. Eu cred că e cel mai bine să te păstrezi pe tine, dar să fii versiunea ta mai bună”, spune dr. Milena Georgescu.

La Medisof, pacienţii pot recurge la proceduri faciale pentru riduri de expresie cu toxină botulinică sau umplere cu acid hialuronic, mărire de buze şi alte proceduri de volumetrie facială (pomeţi, tâmple, bărbie, după caz), dar şi proceduri care îmbunătăţesc calitatea pielii (Dermapen, mezoterapie, procedura vampir). “Sunt proceduri care ajută să avem o piele mai hidratată, mai luminoasă, pentru că nu e suficient să ştergi ridurile dacă pielea este obosită”, transmite specialistul.

Despre toate aceste proceduri puteţi afla mai multe direct de la medic, în cadrul unei consultaţii la Medisof Craiova.

Exit mobile version