Acasă Bani & Afaceri Medicii de la Speranța atrag atenția: Cazuri de pneumonii fără cauze specifice

Medicii de la Speranța atrag atenția: Cazuri de pneumonii fără cauze specifice

Chiar dacă pandemia a trecut, iar cazurile de coronavirus au scăzut foarte mult, ridicarea restricțiilor după o perioadă prelungită de purtare a măștilor și dezinfectare susținută a condus la o vulnerabilitate a sistemului nostru imunitar.

Întreaga lume a pus reflectorul asupra unor afecțiuni neobișnuite, precum variola maimuței sau hepatita misterioasă. În urmă cu o lună, specialiștii de la Timișoara atrăgeau atenția asupra creșterii numărului de cazuri de pneumonie comunitară. Și pe plan local, medicii de la Clinica Speranța au constatat o creștere accentuată a cazurilor de pneumonii fără cauze specifice și a numărului de copii care ajung la pediatru cu febră care persistă zile la rând.

Pneumonii și probleme din cauza polenului

„La cabinetul de pneumologie, am avut mai mulți pacienți care s-au prezentat în această perioadă cu
pneumonii cu microorganisme nespecifice. Chiar zilele trecute au venit la noi o tânără mamică și copilul său, cu o astfel de problemă, apărută după o excursie la salină. Există probabil și o sensibilitate mai accentuată a organismului după acești ani de pandemie. Întâlnim pneumonii virale, fenomene de hiperreactivitate bronșică din cauza polenului de tei, soc, plopi și alte plante. Mesajul nostru către pacienți este să evite automedicația și să vină la medic pentru consultație, ca să poată primi un tratament eficient. Medicul pneumolog poate recomanda anumite analize, radiografie pulmonară, este important însă ca pacientul să fie examinat de specialist”, transmit specialiștii Centrului Medical Speranța.

Simptomele sunt variate, de la febra care durează câteva zile la tuse persistentă, laringită, respirație îngreunată.

Copii cu febră persistentă, la pediatrie

Și la cabinetul de pediatrie, medicii clinicii au remarcat un număr mai mare de prezentări ale copiilor cu febră persistentă, care nu scade zile la rând. „Există, în mod cert, o schimbare a tipologiei afecțiunilor în această perioadă imediat următoare pandemiei și de aceea este nevoie ca pacientul să se adreseze specialistului pentru a lua cele mai bune decizii pentru sănătatea sa”, spun medicii.

Atât cabinetul de pneumologie, cât şi cel de pediatrie au contract cu CAS Dolj, astfel încât pacienţii pot beneficia de examinări gratuite în baza biletului de trimitere.
Centrul Medical Speranța se află în Craiova, pe strada Înfrățirii, nr. 16. Telefon: 0771493887

Exit mobile version