Acasă Local Dolj Dolj: Au apărut primele cazuri de copii la ATI Covid

Dolj: Au apărut primele cazuri de copii la ATI Covid

Foto: freepik.com

Odată cu creșterea numărului de îmbolnăviri Covid, pe fondul răspândirii variantei Omicron, cresc și cazurile de copii internați cu Covid. Față de 8 copii internați în urmă cu o săptămână la Infecțioase, marți erau 21 de minori în secția Covid a spitalului. La Spitalul Clinic Județean de Urgență (SCJU) Craiova, au apărut și primele două cazuri de minori internați la terapie intensivă. Unul dintre ei este un nou născut.

Directorul SCJU Craiova, Eugen Georgescu, transmite că 11 pacienți sunt internați în secția Covid a unității medicale. Doi dintre ei sunt copii. Amândoi au fost internați la terapie intensivă, însă starea celui mai mic, un nou născut, s-a îmbunătățit.

„Am avut doi copii la ATI Covid, dar unul dintre ei a fost mutat pe secție astăzi. Celălalt copil are 8 ani și nu are patologii asociate, doar infecție cu virusul Sars-Cov2. Prezintă necesar suplimentar de oxigen, dar nu este intubat”, spune managerul SCJU Craiova.

Numărul preșcolarilor și al elevilor infectați cu Covid este în creștere de săptămâna trecută, iar unele școli au devenit focare, conform raportărilor DSP Dolj.

Exit mobile version