Acasă Actualitate Medic UPU: O pacientă a aşteptat 17 zile un loc la ATI

Medic UPU: O pacientă a aşteptat 17 zile un loc la ATI

Medic UPU: O pacientă a aşteptat 17 zile un loc la ATI
Medic UPU: O pacientă a aşteptat 17 zile un loc la ATI

Suntem mai rău decât în toamna trecută, „situația nu este deloc roză, iar valul acesta nu se compară cu precedentele”, avertizează Bogdan Oprița, medicul șef al UPU SMURD București și șeful Unității de Primiri Urgențe a Spitalului Floreasca, într-un interviu acordat HotNews.ro.

În spitalele de urgență din București, pacienții COVID, unii dintre ei intubați sau conectați la oxigen, așteaptă cu zilele în UPU eliberarea unui loc la Terapie Intensivă, iar medicii sunt nevoiți să pună tărgi supranumerare pentru a îi putea ajuta pe toți.

Medicul şel al SMURD Bucureşti, Bogdan Oprița spune că în spitalul în care lucrează, Spitalul de Urgență Floreasca, s-a înregistrat zilele acestea un record: „Spre exemplu, zilele acestea am avut un record: după 17 zile de stat în Unitatea de Primiri Urgențe, o pacientă a fost internată.”

În acest moment toți bolnavii sunt îngrijiți, dar Bogdan Oprița subliniază că „Suntem în război. Doamne ferește să ajungem să avem un ventilator și doi bolnavi! În situația aceea pe cine pun la ventilator?”

Interviul cu medicul Bogdan Opriţa îl puteţi citi pe hotnews accesând link-ul: https://www.hotnews.ro/stiri-coronavirus-24717385-interviu-unitatile-primiri-urgente-ale-spitalelor-transformat-sectii-ati-pentru-pacientii-covid-mai-rau-decat-asta-toamna-pacienta-asteptat-17-zile-upu-elibereze-loc-ati.html

Exit mobile version