Acasă Sanatate Finlandezii pregătesc un test rapid pentru depistarea COVID-19

Finlandezii pregătesc un test rapid pentru depistarea COVID-19

Specialiștii finlandezi pregătesc un dispozitiv care va permite testarea oamenilor pentru COVID-19
Specialiștii finlandezi pregătesc un dispozitiv care va permite testarea oamenilor pentru COVID-19

Specialiștii finlandezi pregătesc un dispozitiv care va permite testarea oamenilor pentru COVID-19, mai uşor şi mai rapid, potrivit yle.fi.

Persoana suspectată că s-a infectat va sufla de câteva ori într-un aparat, în care nano-senzori vor analiza aerul respirat. Rezultatul va fi cunoscut în câteva secunde.

"Este nevoie de o medie de 15 secunde pentru a da un eșantion, iar analiza durează aproximativ trei secunde, astfel încât să putem vorbi cu adevărat despre evaluarea și diagnosticarea în timp real", a spus Pekka Rissanen de la firma Tampere Deep Sensing Algorithms. „Fiecare ciclu durează aproximativ două minute, astfel încât următoarea persoană poate veni după două minute pentru a folosi dispozitivul.”

Procedura se bazează pe utilizarea anumitor markeri biologici, care descoperă dacă în corp au apărut modificări tipice maladiei COVID 19.

Informațiile culese vor fi comparate cu datele colectate de la pacienți infectați cu SARS-CoV-2.

Dispozitivele prototip au fost testate în Olanda. Dacă firma producătoare primeşte avizul autorităților medicale, la sfârșitul lunii va începe fabricarea lor, în ritm de 500 de bucăţi pe săptămână.

Exit mobile version