Acasă Sanatate Imunitatea de grup a scăzut în vară de la 6% la 4,4%...

Imunitatea de grup a scăzut în vară de la 6% la 4,4% în Marea Britanie

Imunitatea de grup a scăzut în vară de la 6% la 4,4% în Marea Britanie
Foto: Viata Medicala

În cadrul populației din Marea Britanie, anticorpii contra noului coronavirus au intrat în declin rapid. Asta arată un studiu publicat astăzi, ce sugerează că protecția după infecție nu e de lungă durată și că imunitatea de grup scade în timp, potrivit Reuters.

Cercetătorii de la Imperial College London au urmărit nivelul de anticorpi din populația britanică după primul val de Covid-19 din martie și aprilie. Studiul a descoperit că prevalența anticorpilor a scăzut de la circa 6% din populație, cât era pe la sfârșitul lunii iunie, la doar 4,4% în septembrie.

Această constatare indică o scădere a imunității populației

Această constatare indică o scădere a imunității populației înaintea celui de-al doilea val de infectări ce a impus restricții și carantine în ultimele săptămâni îm Regatul Unit.
Deși imunitatea la noul coronavirus este o discuție complexă și încă plină de necunoscută – iar imunitatea ar putea fi ajutată de celulele T, dar și de celulele B ce pot stimula producția rapidă de anticorpi după re-expunerea la virus – cercetătorii spun că experiența cu alte coronavirusuri sugerează că imunitatea ar putea să nu fie de durată.

”Vedem prezența anticorpilor, vedem declinul lor, și știm că anticorpii pot proteja – singuri – destul de bine”, a spus Wendy Barclay, șefa departamentului de Infecțioase de la Imperial College London.

”Din punct de vedere al dovezilor științifice aș spune, pe baza a ce știm despre alte coronavirusuri, că se pare că imunitatea scade în același ritm cu declinul anticorpilor, iar asta indică o slăbire a imunității la nivel de populație”, a adăugat acesta.

Cei care au avut Covid-19, diagnostic confirmat cu un test PCR, au avut un declin mai muțin pronunțat al anticorpilor

Potrivit studiului, cei care au avut Covid-19, diagnostic confirmat cu un test PCR, au avut un declin mai muțin pronunțat al anticorpilor, comparativ cu cei care au fost asimptomatici și n-au știut că au fost infectați.

Pe de altă parte, nivelul de anticorpi a rămas neschimbat la lucrătorii din sănătate, probabil datorită expunerii repetate la virus.

Exit mobile version