Acasă Sanatate Plasma celor vindecați de COVID nu are „niciun beneficiu clinic” pentru alți...

Plasma celor vindecați de COVID nu are „niciun beneficiu clinic” pentru alți bolnavi

În județul Vâlcea, la momentul actual, sunt 59 de focare de SARS-CoV-2 în centre rezidențiale, instituții publice, cluburi sportive
În județul Vâlcea, la momentul actual, sunt 59 de focare de SARS-CoV-2 în centre rezidențiale, instituții publice, cluburi sportive

Un studiu efectuat pe mai mult de 400 de pacienți din India arată că efectele plasmei nu sunt suficiente pentru a îmbunătăți recuperarea după boală, potrivit SkyNews.

Conform unui nou studiu, plasma convalescentă nu are beneficii clinice pentru pacienții cu COVID-19. Studiul, publicat în British Medical Journal, a evaluat 464 de pacienți COVID-19 internați în spitale din India în perioada aprilie-iulie.

Au fost împărțiți în două grupuri – unul a primit două transfuzii de plasmă convalescentă la distanță de 24 de ore și cea mai bună îngrijire standard. Celălalt grup a primit doar cele mai bune îngrijiri standard.

După șapte zile, grupul care a primit plasma a arătat o ameliorare a simptomelor, ducând la rate mai mari de „conversie negativă”, semn că virusul este neutralizat de anticorpi.

Dar, cu toate acestea, administrarea plasmei nu a redus numărul deceselor și nici nu a arătat efecte în formele severe de boală în termen de 28 de zile, studiul afirmând că nu a arătat „niciun beneficiu clinic net pentru pacienți”.

„Performanța slabă a plasmei convalescente în acest proces este dezamăgitoare, dar nu pe deplin surprinzătoare”, a spus Ian Jones, profesor de virologie la Universitatea Reading.

Jones a adăugat este mai probabil ca plasma să fie eficientă dacă este administrată unui pacient la scurt timp după ce a contractat virusul și că studiile viitoare ar trebui să se concentreze asupra acestui lucru.

Face parte din echipa Gazeta de Sud din 1996. În prezent este redactor şi editor on-line, ceea ce înseamnă că este informată cu privire la tot ce se întâmplă important în ţară şi în lume. Este o fire veselă şi sociabilă, iubeşte oamenii şi îşi iubeşte meseria.
Exit mobile version