Acasă Sanatate Pentru a atrage medici în secțiile ATI, Guvernul propune ocuparea posturilor vacante...

Pentru a atrage medici în secțiile ATI, Guvernul propune ocuparea posturilor vacante fără concurs

Arafat: Specializările pe care le tintim sunt ATI, urgență, pneumologie, infecțioase, epidemiologie și radiologie
Arafat: Specializările pe care le tintim sunt ATI, urgență, pneumologie, infecțioase, epidemiologie și radiologie

Guvernul discută, joi, în primă lectură, o ordonanță de urgență pentru atragerea de medici în spitale în actualul context epidemiologic. Astfel, medicii care acceptă oferta Guvernului vor primi posibilitatea să ocupe funcții fără examen.

„Există un număr important de medici din diferite specialități care și-au dat acum examenul și au finalizat rezidențiatul și atunci propunerea noastră printr-o ordonanță dacă sunteți de acord să o punem azi pentru prima lectură. Specializările pe care le tintim sunt ATI, urgență, pneumologie, infecțioase, epidemiologie și radiologie. Dacă e cerere, venim cu suplimentarea. Îi angajăm la Spitalul Gerota al MAI și de acolo îi distribuim. La finalizarea perioadei care poate să dureze vreo 6 luni vor avea posibilitatea să ocupe posturile vacante fără concurs, asta prevede OUG. Așa vom atrage medicii care au terminat”, a declarat, în ședința de Guvern, șeful DSU Raed Arafat.

„Să îi angajăm pe toți, ca o forță de intervenție”, a spus premierul Ludovic Orban.

Arafat a precizat că pe această cale ar putea ajunge încă 70 de noi medici pentru ATI. El a indicat că se mai dorește și creșterea capacității de ventilație în UPU (unități de primiri urgențe) până la preluarea bolnavilor in sectiile ATI.

Exit mobile version