Acasă Sanatate Nelu Tătaru: Susținem ca anul viitor personalul din spitale să fie remunerat...

Nelu Tătaru: Susținem ca anul viitor personalul din spitale să fie remunerat după aceeaşi grilă de salarizare

Nelu Tătaru: Susținem ca anul viitor personalul din spitale să fie remunerat după aceeaşi grilă de salarizare
Foto: Evz

Nelu Tătaru, Ministrul Sănătăţii, a declarat astăzi că susţine ca în 2021 întregul personal din spitalele publice să fie remunerat după aceeaşi grilă de salarizare.

„Dorim să facem ordine în sistem şi să avem o echitate a salariilor pentru toate categoriile de personal. Susţinem ca anul viitor întregul personal din spitalele publice să fie remunerat după aceeași grilă de salarizare. Am finalizat studiul de impact pentru repararea acestei nedreptăți, pe care îl înaintăm către instituțiile abilitate”, a declarat Nelu Tătaru, ministrul Sănătății, potrivit Agerpres.

Nelu Tătaru și secretarul de stat Dragoș Garofil au avut astăzi o discuție cu reprezentanții Uniunii Naționale a Sindicatelor TESA din Sănătate.

Ministrul a menționat reprezentanților sindicaliștilor care reprezintă personalul tehnic, administrativ și economic din sistemul sanitar că înțelege nemulțumirile privind inechitățile produse de legea salarizării unice adoptate în anul 2017. Acesta a asigurat că echipa Ministerului Sănătății susține asigurarea echilibrării în sistemului sanitar.

Uniunea Națională a Sindicatelor din Sănătate TESA a ieșit azi în stradă să picheteze Ministerul Sănătății. Oamenii cer Guvernului că de la 1 ianuarie anul viitor toate categoriile de personal să fie trecute la grilă de salarizare din 2022. Printre drepturile pe care le cer se numără și sporul legat de lupta cu Sars Cov2.

Personalul TESA este personalul tehnic și administrativ din spitalele din România

Personalul TESA este personalul tehnic și administrativ din spitalele din România: manageri; economiști; juriști, până la oameni care se ocupă de curățenie sau care lucrează la bucătărie ori în spălătoriile spitalelor.

Acești oameni vor ca și lor să li se aplice grila de salarizare din 2022. De asemenea, vor să primească și ei sporul pentru că lucrează în sistemul de Sănătate în această perioadă de pandemie.

Exit mobile version