Acasă Sanatate Nelu Tătaru: Nu mă aştept la un nou lockdown

Nelu Tătaru: Nu mă aştept la un nou lockdown

Nelu Tătaru: Nu mă aştept la un nou lockdown
Foto: www.zf.ro

Nelu Tătaru, ministrul Sănătăţii, a declarat astăzi că nu se aşteaptă la „un nou lockdownun nou lockdown“ (stare de urgenţă cu izolare la domiciliu). Acesta a precizat că doreşte ca toată lumea să respecte regulile pentru prevenirea răspândirii noului coronavirus, potrivit Digi24.

„Eu nu mă aştept la un nou lockdown. Mă aştept ca toată lumea să respecte nişte reguli şi nişte precauţii. Atât timp cât nu respectăm, putem avea tot felul de scenarii. În condiţiile în care ne aflăm într-o lună deosebit de dificilă prin reluarea multor activităţi, noi nu cerem decât respectarea acelor norme de aplicare a acelor reluări de activitate“, a spus Tătaru.

Ministrul Sănătăţii a mai precizat că numărul cazurilor de infecţie cu noul coronavirus va creşte dacă nu respectăm regulile.

„Respectând aceste norme, avem o menţinere în platou, în jurul a 1.500 de cazuri pe zi. Urmând ca, în a doua jumătate a lunii octombrie, după ce trecem această lună de foc, să putem să ne gândim şi la o pantă descendentă. Dacă nu respectăm acele lucruri, putem vedea o creştere până spre 2.000 de cazuri pe zi şi atunci vom vedea cum trepidează şi unităţile de primiri urgenţă şi terapie intensivă, precum şi secţii de boli infecţioase“, a mai spus ministrul.

Exit mobile version