Acasă Sanatate India vrea să autorizeze de urgenţă un vaccin pentru noul coronavirus

India vrea să autorizeze de urgenţă un vaccin pentru noul coronavirus

India analizează autorizarea de urgenţă a vaccinării împotriva COVID-19
India analizează autorizarea de urgenţă a vaccinării împotriva COVID-19

India analizează autorizarea de urgenţă a unui vaccin împotriva noului coronavirus, în special pentru vârstnici şi persoane care lucrează în medii foarte riscante. Numărul infecţiilor din ţară a depăşit 4,75 de milioane.

În ultima lună, India a raportat zilnic peste 1.000 de decese din cauza COVID-19, iar numărul total de morţi provocate de această boală este de 78.586, potrivit celor mai recente date.

”India analizează autorizarea de urgenţă a vaccinării împotriva COVID-19. Dacă va exista un consens, am putea să luăm decizia, în special în cazul persoanelor vârstnice şi a oamenilor care lucrează în medii cu risc ridicat”, a declarat ministrul Sănătăţii, Harsh Vardhan.

Vardhan a spus că programul studiilor clinice de fază a 3-a va fi scurtat prin acordarea autorizaţiei de urgenţă.

Dar a subliniat că în studiile clinice nu vor exista scurtături şi că vaccinul va fi distribuit numai atunci când guvernul se va putea asigura că este sigur şi eficace.

El a mai spus că nu a fost stabilită o dată pentru lansarea unui vaccin, dar a adăugat că rezultatele studiilor clinice ar trebui să fie clare în primul trimestru al anului 2021.

Duminică, Ministerul Sănătăţii a raportat 94.372 de cazuri noi de COVID-19 şi 1.114 decese, potrivit News.ro.

Face parte din echipa Gazeta de Sud din 1996. În prezent este redactor şi editor on-line, ceea ce înseamnă că este informată cu privire la tot ce se întâmplă important în ţară şi în lume. Este o fire veselă şi sociabilă, iubeşte oamenii şi îşi iubeşte meseria.
Exit mobile version