Acasă Sanatate 21 de cadre medicale testate pentru Covid la „Filantropia“

21 de cadre medicale testate pentru Covid la „Filantropia“

Spitalul Clinic Municipal Filantropia din Craiova , posibil suport COVID-19
Spitalul Clinic Municipal Filantropia din Craiova

Mai multe cadre medicale de la Maternitatea „Filantropia“ au fost testate zilele acestea pentru Covid-19. Decizia a fost luată după diagnosticarea unei paciente cu noul coronavirus. Au fost recoltate probe de la personalul care a intrat în contact cu aceasta, întrucât femeia a fost tratată în zona non-Covid.

21 de cadre medicale testate

Directorul spitalului, Liviu Radu, a precizat că niciunul dintre rezultatele venite până acum nu confirmă infectarea vreunui cadru medical: „Au fost testate 21 de persoane – la 15 au venit deja rezultatele, fiind negative, la celelalte așteptăm rezultatele”.

Lorena Dijmărescu, directorul medical de la „Filantropia“, spune că pacienta a venit la spital pentru o problemă ginecologică și a fost tratată ca pacient non-Covid. „Au fost folosite echipamentele de protecție uzuale, dar ulterior depistării acesteia cu noul coronavirus, s-a luat decizia testării personalului din motive de siguranță”, explică Lorena Dijmărescu, directorul medical.

Directorul medical spune că, în afară de acest caz, nu au existat situații problematice la obstetrică-ginecologie.

Se poate suspenda din nou activitatea maternității?

Având în vedere creșterea numărului de cazuri de coronavirus din ultima perioadă, GdS a întrebat conducerea Spitalului „Filantropia“ dacă s-a pus în discuție revenirea la maternitate exclusiv Covid. Dijmărescu menționează că, în acest moment, nu se pune problema suspendării, din nou, a activității maternității pentru pacientele non-Covid.

Dacă, însă, în viitor vor apărea foarte multe cazuri Covid în rândul gravidelor, nu se exclude posibilitatea de a sista temporar activitatea maternității, așa cum s-a întâmplat în perioada în care era în vigoare planul alb elaborat de către Direcția de Sănătate Publică Dolj. Reamintim că până la începutul lunii iulie, maternitatea „Filantropia“ din Valea Vlăicii a fost închisă, iar personalul medical a fost relocat la maternitatea suport Covid amenajată în Sărari.

Multe suspiciuni la „Filantropia“ Sărari

În Sărari, unde încă funcționează mai multe secții suport Covid, există, însă, mulți pacienți suspecți. Dat fiind numărul mare de cazuri suspecte, secțiile se aglomerează uneori în așteptarea rezultatelor, care uneori întârzie și o săptămână. „Avem pacient la care așteptăm testul de pe 20 iulie”, precizează Dijmărescu. Motivul este numărul mare de solicitări din ultima perioadă. Se testează mai mult decât de obicei și uneori apar astfel de întârzieri care blochează un pacient în salonul de suspecți.

otuși, rata pozitivării nu este foarte mare. În ultima săptămână, au existat 3-4 cazuri de pacienți confirmați cu noul coronavirus la „Filantropia“.

Exit mobile version