Acasă Sanatate Cele mai sănătoase gustări dintre mese

Cele mai sănătoase gustări dintre mese

Cele mai sănătoase gustări dintre mese
Cele mai sănătoase gustări dintre mese

Îţi place să mănânci sănătos și nu ai idee de o gustare potrivită între mese? Gustările pot aduce nutrienți importanți organismului și ne pot completa foarte bine o alimentație echilibrată.

Unele gustări, deși sunt sănătoase, conțin foarte multe calorii. Deci aveţi foarte mare grijă și respectaţi cantitățile. Iată câteva sugestii de gustări ce merită încercate:

Alegeţi iaurt sărac în grăsimi cu afine

Cel mai indicat ar fi să cumpărați cele două produse individual și să le combinați. Alegeți un iaurt sărac în grăsimi și cu puțin zahăr şi afine de la raionul de fructe proaspete. Amestecați produsele în funcție de ce cantitate preferaţi. De la această gustare delicioasă câștigaţi un aport de fibre, calciu și antioxidanți.

Miezul de caju este consumat cel mai des ca gustare

Miezul de caju este consumat cel mai des ca gustare. Magneziul conținut de caju diminuează intensitatea migrenelor, iar fosforul este important pentru sistemul osos și dinți. Datorită conținutului de Omega 6, alunele caju au un efect benefic asupra sistemului cardiovascular și asupra radicalilor liberi, grație compusilor antioxidanți. Consumați caju pentru conținutul ridicat în substanțe nutritive: 100 g conțin 557 de calorii.

Iaurt cu miere

Aveţi poftă de o gustare dulce și nu știţi ce să alegeţi? Puteţi să încercaţi iaurt cu miere. Valoarea alimentară a mierii constă în bogăția ei în zaharuri, fiind un aliment energetic prin excelență. Glucoza și fructoza conținute sunt direct asimilate de organism și arse complet, fiind responsabilă pentru energia de pe parcursul întregii zile. Mierea are și acțiune terapeutică eficientă asupra afecțiunilor digestive, dar și în afecțiunile hepato-biliare; cardio-vasculare; respiratorii; afecțiuni ale sistemului nervos; în bolile de nutriție și cele infecțioase. Informații nutriționale (1 iaurt + 1 lingură de miere): 160 kcal, 16 g zahăr, 18 g proteine.

Fisticul, o gustare sănătoasă între mese

Fisticul reprezintă o gustare sănătoasă între mese și este și foarte nutritiv. Conține minerale importante unei bune funcționari a organismului, precum calciu, fosfor, potasiu și mangan. Mineralele regăsite în fistic sunt benefice oaselor, sângelui și țesutului muscular, iar vitaminele B6 și antioxidanții asigură organismului energia și un sistem imunitar puternic.

Ton într-un sos de ulei și oțet

Încercaţi o gustare rapidă și delicioasă: ton într-un sos de ulei și oțet cu frunze proaspete de salată. Tonul conține grăsimi nesaturate Omega 3. Acestea sunt cele mai eficiente în prevenirea bolilor de inimă și dezvoltarea creierului.

Fructele crude, o gustare rapidă și la îndemână

Puteţi alege unul sau două fructe, o gustare rapidă și la îndemână. Puteți mânca 2 kiwi, 2 mere, o căniță de fructe de pădure, o banană, o căniță de struguri, 2 portocale etc. Cele mai recomandate sunt fructele de pădure. Acestea conțin doar 35 de calorii/100 gr. Fructele au foarte multe vitamine și minerale necesare organismului. Fructele sunt recomandate, dar nu în cantități foarte mari. Acestea conțin zahăr și vă pot aduce foarte multe calorii. Evitaţi fructele seara, fiindcă acestea în mare parte sunt acide.

Biscuiții digestivi sunt hrănitori

Biscuiții digestivi sunt hrănitori și îi puteţi avea foarte ușor la îndemână. Îi puteţi mânca oriunde aţi fi. Sunt recomandați doi – trei biscuiți.

Ciocolată neagră și migdale, o combinație cu mai multe calorii

Aceasta este o combinație cu mai multe calorii, de aceea trebuie să alegeți cantități mici. Ciocolata neagră, deși nu conține mult zahăr, conține cacao care are foarte multe calorii. Este recomandat să mâncaţi două cuburi de ciocolată neagră și o mână de migdale. Această combinație este perfectă, vă taie pofta de mâncare și de dulce pentru mai mult timp.

Roșii cherry cu mozzarella, o combinație foarte gustoasă

Acestea sunt o combinație foarte gustoasă. 60 gr. de mozzarella și o mână de roșii cherry conțin maximum 200 de calorii.

Brânză slabă cu avocado, o combinație perfectă

Brânza slabă și avocado sunt o combinație perfectă în salate, dar și ca gustări separate. Acestea oferă proteine și grăsimi bune. Sunt foarte hrănitoare. Cu avocado puteţi face și guacamole și puteți pune pe ardei gras roșu.

Exit mobile version