Acasă Actualitate Livetext: Coronavirus în lume: Bosnia anunță primul caz de infecție

Livetext: Coronavirus în lume: Bosnia anunță primul caz de infecție

Peste 50 de români din străinătate, despistați cu coronavirus
Peste 50 de români din străinătate, despistați cu coronavirus

Autoritățile din California au declarat stare de urgență după ce a ​fost anunțat primul deces cauzat de noul coronavirus și au fost confirmate 53 de cazuri de infecții. În China numărul deceselor a depășit 3000, iar în Italia au fost închise școlile și universitățile până la 15 martie, iar mai multe evenimente au fost anulate sau amânate, potrivit hotnews.

Cele mai importante informații din lume pe tema coronavirusului:

10.04 Hong Kong a dispus plasarea în carantină a câinelui unui pacient infectat, scrie Reuters, notând că există suspiciuni că ar fi primul caz de transmitere a noului coronavirus de la om la animal, în pofida faptului că experții au avertizat că animalele de companie nu sunt potențiali factori de risc în răspândirea bolii.

După testare, câinele a fost depistat ”ușor pozitiv”, ceea ce ar însemna că prezintă un nivel scăzut de infecție, mai scrie Reuters.

9.54 Bosnia a anunțat primul caz de infecție, transmite Reuters, citând televiziunile locale din regiunea dominată de sârbi.

Cazul a fost confirmat, însă nu au fost date alte detalii, urmând ca ministrul regional al sănătății să susțină o conferință de presă.

Bosina este divizată în două regiuni, una dominată de sârbi și cealaltă de musulmanii bosniaci.

9.40 Președintele Chinei, Xi Jinping, și-a amânat vizita de stat în Japonia, a anunțat purtătorul de cuvânt al guvernului nipon, citat de Reuters. Acesta a precizat că cele două părți au convenit că prioritatea în acest moment este combaterea epidemiei.

9.34 Guvernul vietnamez a lansat o piesă cu scop educațional, pe tema epidemiei, pentru a-i învăța pe oameni cum să se spele pe mâini sau să respecte alte norme de igienă, iar melodia pare a fi deja un hit în mai multe țări, scrie Guardian.

9.05 NATO își va continua exercițiile militare, inclusiv în Italia, în pofida epidemiei coronavirus.

9.03 Numărul total de cazuri de infecții din SUA a ajuns la 159, majoritatea fiind localizate în California și Washington, scrie și CNN.

Mai multe orașe, printre care San Francisco și Seattle, sau chiar state întregi –Washington- au declarat stare de urgență. Acest lucru permite autorităților să acceseze mai repde fondurile de urgență pentru finanțarea acțiunilor de combatere a epidemiei.

În același timp, autoritățile federale participă și ele la combaterea epidemiei: armata a transmis că laboratoarele militare lucrează la dezvoltarea unui vaccin, în timp ce Autoritatea de Medicamente și Alimente a autorizat personalul medical să folosească mai multe echipamente de protecție alternative, în condițiile în care stocurile de măști sanitare sunt tot mai mici.

Guvernatorul Californiei a decretat stare de urgență după ce a fost anunțat primul deces și alte 53 de cazuri de infecții, scrie Guardian.

Victima este un bărbat de 71 de ani care călătorise luna trecută cu nava de croazieră Grand Princess, care este acostată în apele de pe coasta de vest, în zona San Francisco, în timp ce oamenii de la bord sunt testați. În jur de 20 de oameni de la bord au simptome asemănătoare gripei.

În Marea Britanie, a avut loc o reuniune de criză, președintele Camerei Comunelor discutând cu oficiali din ministerul sănătății, fiind luată în calcul posibilitatea închiderii Parlamentului pe perioada epidemiei, mai notează Guardian.

Italia a decis miercuri închiderea tuturor școlilor și universităților până la 15 martie, în vreme ce toate evenimentele sportive majore, inclusiv meciurile de fotbal din seria A, se vor juca fără public. 107 oameni au murit, până acum, în Italia, virusul fiind răspândit în aproape toate regiunile țării (20), cu o singură excepție.

Bilanțul morților în China a ajuns la 3.012 miercuri seara, iar numărul de îmbolnăviri a crescut și el cu 139 de cazuri noi, în total fiind 80.409, potrivit Guardian.

Autoritățile din Japonia au declarat că anularea sau amânarea jocurilor olimpice care ar trebui să înceapă în luna iulie ar fi ”inacceptabilă” pentru sportivi. Țara a înregistrat 1.036 de cazuri de infecții și 12 oameni au murit.

Australia a introdus interdicție de călătorie pentru Coreea de Sud, iar cei care vin din Italia sunt monitorizați.

Este ceea ce a ascultat, a văzut, a simţit şi a gândit, fascinată în aceeaşi măsură de culoare, sunet şi cuvânt. E fericită că are puterea să aprecieze frumosul oriunde s-ar ascunde acesta. Gazeta de Sud este pentru ea o echipă fantastică ce o impulsionează să vină cu idei frumoase şi creative.
Exit mobile version