Acasă Bani & Afaceri Terapie Shockwave pentru recuperare, la Phoenix Medicover

Terapie Shockwave pentru recuperare, la Phoenix Medicover

Centrul Medical Phoenix Medicover este deja cunoscut Oltenia pentru baza de tratament complexă destinată recuperării medicale. Aici ajung pacienţi din întreaga regiune, atraşi de posibilitatea unei îngrijiri medicale la standarde europene, cu costuri minime. Clinica are contract cu Casa pentru Asigurări de Sănătate (CAS), aşadar numai sporul de confort trebuie acoperit de cei internaţi. Procedurile diverse, pregătirea cadrelor medicale şi atitudinea ireproşabilă a echipei Phoenix sunt cartea de vizită care îi determină pe tot mai mulţi oameni să aleagă acest centru pentru recuperarea medicală.

Dr. Cristina Stăicuţ

“Avem o bază mare de tratament, cu o capacitate de 25 de paturi, în contract cu CAS, pentru reabilitare medicală şi reabilitare neurologică după accident vascular cerebral, pentru recuperarea deficitului motor. Internarea poate dura între 10 şi 14 zile, timp în care se efectuează proceduri diverse: kinetoterapie, masaj, proceduri de electroterapie, împachetări cu nămol, băi galvanice. La finalul acestui tratament, pacienţii primesc scrisori medicale cu tratament pe şase luni”, menţionează Cristina Stăicuţ, medic specialist reabilitare medicală.
O informaţie utilă pentru pacienţii Centrului Medical Phoenix Medicover este că, în perioada sărbătorilor de Paşte, pot beneficia de o reducere de 50% a sporului de confort pentru spitalizarea continuă pentru reabilitare medicală. Promoţia este valabilă în perioada 16-27 aprilie.

Nou: Terapia Shockwave

Baza pentru reabilitare medicală Phoenix Medicover beneficiază, de puţin timp, de una dintre cele mai moderne terapii pentru tratarea unor afecţiuni multiple în mod non-invaziv: terapia Shockwave. Această terapie cu unde de şoc permite tratarea unor afecţiuni precum pinten calcanean, tendinita ahileană, lombalgii, depuneri de calciu în ligamente sau tendoane, durerile de la nivelul cotului, dureri de spate, întinderi musculare diverse, dureri la nivelul şoldului sau al genunchiului cauzate de artroza genunchiului, dureri la nivelul umărului, sindromul de tunel carpian.

“Este o terapie non-invazivă, disponibilă în puţine centre din regiune. Unul dintre marile sale avantaje este că scade administrarea de antiinflamatoare. Astfel, limităm efectele gastrice ale acestora. Unii pacienţi nici nu pot lua antiiflamator, deoarece prezintă afecţiuni cardiace, precum hipertensiunea, şi au contraindicaţie”, explică dr. Cristina Stăicuţ.

Terapia presupune aplicarea unor unde de şoc pe zona afectată. Depunerile de calciu se distrug. Terapia elimină calcificările localizate şi creşte producţia de colagen în zona respectivă.

“Pacientul trebuie să efectueze înainte o examinare radiologică sau RMN pentru a vedea mărimea depunerii de calciu şi zona în care este plasată. Durata unei şedinţe este de 15-20 minute şi se efectuează, de regulă, 3-5 şedinţe la interval de o săptămână”, specifică medicul specialist în reabilitare medicală.
Procedura este contrandicată persoanelor cu afecţiuni tumorale, femeilor însărcinate, pacienţilor sub tratament cu anticoagulant, diabeticilor cu neuropatie şi pacienţilor cu tromboze.

Promoţii în luna mărţişorului la Phoenix Medicover

Pentru că am intrat în luna martie, Centrul Medical Phoenix Medicover a pregătit şi o altă promoţie, gândită special pentru femei. Astfel, la o consultaţie de endocrinologie sau ginecologie şi pentru ecografia transvaginală, de sân şi tiroidă, cu plata integrală, costurile sunt reduse cu 25%.

“Transmitem în felul nostru un gând către doamne şi domnişoare, prin această promoţie care se va derula pe parcursul lunii în care este sărbătorită femeia. Am ales specialităţile care au o adresabilitate specifică. Sperăm să le încurajăm să se îngrijească nu doar de cei dragi, ci şi de sănătatea proprie, căci le preţuim sănătatea mai mult ca orice alt lucru pe care ni-l dăruiesc. Cea mai de importantă pentru noi este simpla lor prezenţă în vieţile noastre”, a transmis dr. Ionuţ Vasile, directorul executiv Phoenix Medicover.

Exit mobile version