Acasă Sanatate Cercetătorii din Londra testează pe şoareci un vaccin contra noului coronavirus

Cercetătorii din Londra testează pe şoareci un vaccin contra noului coronavirus

O echipă de cercetători japonezi confirmă succesul unui anticorp sintetic împotriva SARS-CoV-2
O echipă de cercetători japonezi confirmă succesul unui anticorp sintetic împotriva SARS-CoV-2

Câţiva cercetători de la Imperial College London susţin că se numără printre primii care au testat pe şoareci vaccinuri contra noului coronavirus. Aceştia speră să aibă un vaccin disponibil până la sfârşitul anului, după cum a afirmat unul dintre specialişti, potrivit agerpres.ro.

Cercetătorii din întreaga lume sunt angajaţi într-o cursă pentru descoperirea unui vaccin. Acest proces este laborios. De obicei durează câţiva ani deoarece este necesar să se demonstreze că vaccinul este sigur şi eficient înainte de a putea fi produs pe scară largă.
Echipa de la Imperial College estimează că testele pe care le efectuează pe şoareci sunt printre primele de acest gen.
„Tocmai am injectat în şoareci vaccinul pe care l-am generat din bacterii. Sperăm că, în cursul următoarelor câteva săptămâni, vom fi în măsură să determinăm reacţia în sângele acestor şoareci, răspunsul anticorpilor acestora la coronavirus“, a explicat pentru AFP Paul McKay, cercetător la Imperial College.

Şi o universitate din Shanghai a lansat teste pe şoareci

Potrivit agenţiei chineze Xinhua, o universitate din Shanghai a lansat, de asemenea, duminică, teste pe şoareci.
Cercetătorii de la Imperial College speră să fie primii care vor realiza studii clinice pe subiecţi umani şi care vor avea un vaccin disponibil. Ei se bazează pe cercetările pe care le-au efectuat asupra Sindromului Respirator Acut Sever (SRAS). Acestea au început în urmă cu două decenii.
„Sperăm să fim primii care fac studii clinice pe oameni cu acest vaccin“, a spus McKay. „Odată încheiată prima fază de testare, care poate dura câteva luni, putem testa imediat eficacitatea vaccinului asupra oamenilor. Asta va dura, de asemenea, câteva luni. Aşadar, poate până la sfârşitul anului va exista un vaccin viabil, care poate fi folosit pe oameni“, a adăugat specialistul.

Exit mobile version