Acasă Sanatate Testare gratuită Papanicolau pentru femeile între 25 şi 65 de ani

Testare gratuită Papanicolau pentru femeile între 25 şi 65 de ani

Testul Papanicolau poate salva vieți

Femeile cu vârste între 25 şi 65 de ani îşi pot face testul Papanicolau gratuit în lunile noiembrie şi decembrie. Prin efectuarea unui test Papanicolau în mod regulat, pot fi identificate în stadiu incipient celulele potenţial canceroase. De aceea, metoda a dus la salvarea de mii de vieţi. Din nefericire, în România cancerul de col uterin încă este diagnosticat prea târziu.
Cancerul de col uterin este al patrulea cel mai întâlnit tip de cancer în rândul femeilor la nivel mondial. În România, aproape 2000 de femei mor anual din cauza acestei afecţiuni.

Campania ar putea fi prelungită

Este şi motivul pentru care clinica Vitaplus a decis să deruleze o campanie gratuită de testare a pacientelor. „Este nevoie de astfel de campanii pentru a ajuta la scăderea incidenţei cancerelor de col uterin, dar şi pentru a dezvolta cultura medicală a pacientelor”, transmite reprezentantul Vitaplus, Gabriela Aniela Işlicaru-Ciocoiu.

Pacientele trebuie doar să îşi facă o programare şi să se prezinte la centrul medical pentru test. Nu este nevoie de bilet de trimitere pentru testare şi pentru interpretarea rezultatelor. Cu bilet de trimitere, însă, femeile beneficiază şi de consultaţie gratuită.

Campania a avut impact peste aşteptările iniţiatorilor, dovadă că există, totuşi, interes şi că aspectul financiar este unul din factorii importanţi care descurajează femeile să meargă la control. Reprezentanţii clinicii spun că, dacă vor exista în continuare foarte multe solicitări, campania va fi prelungită şi la începutul anului viitor.

Ce presupune testul Papanicolau?

Testul identifică devreme celulele anormale, chiar înainte ca ele să devină canceroase. Astfel, permite tratarea completă a cancerului de col uterin înainte ca acesta să se răspândească în tot corpul. Testul nu doare, procedura este simplă şi rapidă. Este important, însă, ca înainte de a merge la medic, cu 48 de ore înainte, să fie evitate spălăturile intravaginal şi contactul sexual. De asemenea, se recomandă să nu se efectueze testul în timpul menstruaţiei. Toate acestea contribuie la acurateţea rezultatului.

Programările se fac la numerele de telefon:
0351 421 884 sau 0351 421 885 (Craiova)
0351 427 227 sau 0787 641 490 (Filiaşi)
0351 415 410 sau 0770 979 817 (Bratovoieşti)
0763 388 586 (Pleniţa)

Exit mobile version