Acasă Local Olt: Femeie cu arsuri grave, plimbată două săptămâni în trei spitale din...

Olt: Femeie cu arsuri grave, plimbată două săptămâni în trei spitale din țară

Femeie cu arsuri grave, plimbată prin trei spitale și operată după două săptămâni de la accident
Femeie cu arsuri grave, plimbată prin trei spitale și operată după două săptămâni de la accident

O femeie de 61 de ani, din judeţul Olt, care a suferit arsuri grave pe aproape jumătate din corp, a fost operată după două săptămâni de la accident, la Iaşi, după ce, anterior, a fost internată la spitalul din Braşov.

”Avea arsuri prin contact cu lichid fierbinte, gradul II si gradul II cam undeva la 35% din suprafața corpului. Era cunoscuta cu diabet si cu hepatita virală cu virus B. La momentul internarii s-a efectuat toaleta primară a plăgilor arse și pansament steril, după care a fost anunțat cazul la COSU care, după câteva ore, a revenit și a spus că este un loc liber la Brașov”, a declarat dr. Augustin Popa, medic coordonator Sectia Chirurgie Plastica din cadrul Spitalului de Urgență Slatina.

Pe 18 octombrie, femeia a fost transferata la Brașov.

De aici, insa, femeia a fost transportata la Spitalul „Sf. Spiridon”, din Iasi, unde, dupa două săptămâni de la accident, a fost operată.

„Noi am primit solicitarea de transfer de la Secția de Arși de la Spitalul Brașov, a fost transferată cu avionul SMURD, cu echipaj de la București. Are arsuri pe 45 % din suprafața corpului, dintre care 30% sunt de grad 3. Pacienta a fost intubată, e sub anestezie generală, a mers în sala de operație, a fost operată, s-a excizat arsura și s-a început grefarea cutanată. A fost internată 14 zile la Brasov”, a declarat Diana Cimpoesu, purtator de cuvant al Spitalului „Sf. Spiridon” Iasi.

Femeia este in prezent, internata la Spitalul din Iasi, unde a ajuns joi seara.

Legal disclaimer:

Exit mobile version