27.3 C
Craiova
marți, 16 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSanatateRodia, fructul minune cu cea mai mare cantitate de antioxidanți

Rodia, fructul minune cu cea mai mare cantitate de antioxidanți

Rodia, cunoscută şi sub denumirea de „fructul dragostei“ sau „fructul vieţii“, conţine de trei ori mai mulţi antioxidanţi decât vinul roşu sau ceaiul verde. Este o sursă importantă de vitamina C (un antioxidant natural), magneziu, potasiu şi cupru. Pe măsură ce studiile continuă să descopere tot mai multe beneficii pentru sănătate, devine tot mai clar de ce rodiile sunt atât de apreciate pentru proprietăţile lor extraordinare.

Rodia, un „super fruct“

Încununată de multe ori cu titluri că „Super fruct“, „Fructul anului“ sau „Fructul lunii“, rodia are rol de ingredient pentru băuturi, înghețată sau mâncăruri în multe țări. O singură rodie pe zi asigură 40% din doza zilnică recomandată de vitamina C pentru adulți, este bogată în acid folic și vitaminele A și E.
În mod natural, rodia crește în zone că Afganistan, Pakistan, Iran, Himalaya, nordul Indiei, dar se cultivă și în zonele mediteraneene, Asia, Malayezia, Spania, California, Arizona etc.

Susţin un organism sănătos

Se tot vorbeşte despre super alimente, dar şi super fructele sunt în vogă (în aceeaşi categorie intră fructele de goji sau acai), rodia fiind unul dintre cele mai bogate în antioxidanţi şi elemente antiinflamatoare, care susţin un organism sănătos. Studiile arată că persoanele care mănâncă rodii sau iau un supliment pe bază de extract de rodie prezintă un nivel scăzut al Oxo – DG, un compus biochimic eliberat în urma procesului de oxidare (baza îmbătrânirii şi degradării ţesuturilor).
Persoanele care prezintă un nivel ridicat al acestui biomarker suferă des de slăbiciune musculară, probleme ale ficatului, îmbătrânirea prematură a pielii şi încetinirea funcţiilor creierului. Cu cât nivelul acestui biomarker este mai scăzut, cu atât celulele şi ţesuturile sunt mai sănătoase.

Sucul de rodie, aur pentru inimă

Specialiștii în prevenție recomandă sucul proaspăt de rodii pentru calitățile sale extraordinare. O echipă de cercetători americani a prezentat acum doi ani, cu prilejul unui congres al cardiologilor, un studiu despre sucul de rodii. Câțiva pacienți cu boli de inimă care luau medicamente pentru reducerea colesterolului au băut timp de trei luni suc de rodii (150 ml), iar alții o băutură fără extract de rodii.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS