8.9 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSanatateAcul inteligent, invenţia ce facilitează administrarea medicamentelor

Acul inteligent, invenţia ce facilitează administrarea medicamentelor

Seringile şi acele au fost utilizate de mai bine de un secol pentru administrarea medicamentelor. Desigur, folosirea propice a acestor dispozitive depinde în mare parte şi de persoana care le utilizează, scrie descopera.ro.

Specialiştii din cadrul Brigham and Women’s Hospital, din Statele Unite, au dezvoltat un injector inteligent (i2T2), ce detectează modificările de rezistenţă pentru administrarea propice şi sigură a medicamentelor în testele clinice.

„Ţintirea ţesuturilor specifice cu ajutorul unui ac conveţional poate fi dificlă şi necesită de obicei o persoană bine instruită. În ultimul secol au apărut inovaţii minime în cazul acului în sine. Aşadar, am încercat să dezvoltăm un dispozitiv mai bun şi mai precis. Invenţia doreşte să îmbunătăţească ţintirea ţesutului şi păstrarea unui design cât mai simplu posibil”, a declarat Jeff Karp, profesor de medicină şi principal autor al studiului.

Una dintre locaţiile greu de accesat cu un ac normal este spaţiul suprachoroidal (SCS) ce este localizat între sclerotică şi coroidă, în spatele ochiului. SCS reprezintă o locaţie importantă pentru administrarea unor medicamente, iar efectuarea unei astfel de proceduri devine dificilă deoarece acul trebuie să se oprească după ce trece de scleră, ce are o grosime mai mică de un milimetru. Astfel este evitată rănirea retinei, scrie TechXplore.

Dispozitivul i2T2 a fost fabricat prin intermediul unui ac standard hidrodermic şi părţi din seringe ce sunt comercializate şi în prezent. Ţesuturile corpului au diferite densităţi, iar injectorul inteligent reuşeşte să identifice diferenţele de presiune pentru a determina mişcările acului. Injectorul inteligent a fost testat pe ţesuturi de la trei animale pentru examinarea acurateţii de administrare a medicamentului în spaţiul supracoroidal, epidural, peritonal, cât şi cel subcutanat.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS