10.6 C
Craiova
marți, 19 martie, 2024
Știri de ultima orăSanatateMăslinul, una dintre cele mai puternice plante medicinale

Măslinul, una dintre cele mai puternice plante medicinale

Biblia ne indică numeroase plante medicinale cu efecte terapeutice de excepție, iar măslinul este una dintre cele mai puternice plante medicinale din lume, și aceasta, în primul rând, datorită frunzelor sale verzi-argintii care ascund comori de sănătate greu de bănuit.

Măslinele și uleiul de măsline sunt atât alimente, cât și „medicamente“ foarte folosite. Însă un lucru pe care multă lume nu-l cunoaște e că frunzele de măslin au cele mai puternice proprietăți vindecătoare și combat pneumonia, gonoreea, tuberculoza, gripa, meningita, herpesul, hepatita B și multe alte boli, datorită conținutului de oleuropeină.
De asemenea, reprezintă un bun cicatrizant în urma operațiilor, dar tratează și infecțiile urinare. Frunzele de măslin previn infecțiile fungice. Consumul de frunze de măslin ajută la refacerea întregului sistem imunitar încărcând în același timp, cu energie, organismul supus unor traume precum chimioterapia. Frunzele de măslin au proprietăți atât de curative deoarece conțin substanțe active antivirale, antifungice, cu ajutorul cărora pot trata complet un număr mare de boli, scrie doctorulzilei.ro.
Frunzele de măslin scad ca prin farmec tensiunea arterială, restabilesc circulația normală, ţin diabetul sub control, combat – fără exagerare – aproape toate tipurile de infecții, și aceasta cu o eficienţă greu de imaginat.

Măslinul, benefic pentru sănătate

În Evul Mediu, frunzele de măslin au salvat multe vieți în timpul epidemiilor de ciumă ori de holeră, când efectele antibacteriene ale acestei plante au fost folosite din plin în ţările mediteraneene. Din păcate, nivelul redus de informare din timpurile respective, precum şi atribuirea bolii unor cauze supranaturale au limitat mult răspândirea acestui remediu excepţional, care a început să fie cu adevărat cunoscut abia la începutul secolului XX. Primele studii ştiinţifice valoroase au fost făcute în Italia, unde după 30 de ani de muncă o echipă de cercetători a reuşit să descopere câteva dintre principiile active din frunzele de măslin şi să pună în evidenţă valoarea extraordinară a acestora în tratarea bolilor de inimă şi vasculare. Începând din anii ’60, o avalanşă de studii făcute în toate colţurile lumii a adus la lumină alte aplicații terapeutice ale acestei plante medicinale.
Ţări cum ar fi Israelul, Statele Unite sau Arabia Saudită au investit sume uriașe pentru a studia în laboratoare felul în care această plantă ajută organismul uman sa învingă infecții din cele mai diverse, iar în urma acestor studii, cercetătorii au concluzionat că frunzele de măslin şi, mai ales, extractul obţinut din ele sunt un adevărat… coşmar pentru aproape toate microorganismele invadatoare. Iată cateva acţiuni ale extractului de frunze de măslin:
– distruge direct viruşii şi bacteriile din tubul digestiv, dar şi de pe traiectul urinar şi respirator.
– penetrează celulele deja infectate şi blochează replicarea viruşilor,
– stimulează răspunsul imun la apariţia oricărui microb invadator,
– distruge protozoarele, bacteriile şi alte microorganisme care produc toxiinfecţiile alimentare,
– întăreşte membrana celulară, făcând celulele sănătoase mai puţin vulnerabile la infecţii.
Acest remediu nu interferează negativ cu acţiunea antibioticelor, antifungicelor sau a antiviralelor de sinteză, fiind un ajutor valoros în orice tip de infecţie, de la banala răceală, până la infecţiile intraspitaliceşti, bacteriene sau fungice, atât de greu de tratat pe cale clasică. Trebuie reţinut însă că această acţiune a fost obţinută cu ajutorul extractelor de măsline bogate în oleuropeină, o substanţă care, odată ingerată, se transformă în organismul uman într-un antiinfecţios redutabil, cu atât mai puternic cu cât doza este mai mare. În tratarea unei infecţii, de regulă se administrează zilnic 800 – 1.500 mg de extract de măsline, pentru perioade de timp care variază de la 14 zile, în infecţiile acute, la 120, în cazul infecțiilor cronice.

Reţetă simplă de preparare a ceaiului din frunze de măslin

Ingrediente:
– 15-20 frunze uscate de măslin
– 2-3 dl apă fiartă.
Puneți frunzele în apa fiartă și lăsați-le pe foc 2-3 minute. Mențineți la infuzat pentru încă 10 minute și scoateți-le. Puteți consuma ceaiul rece sau cald; puteți adăuga miere sau lămâie, după gust. Acest ceai trebuie consumat zilnic pentru tratarea diferitelor boli. Se recomandă consumul preventiv al acestui ceai. Cel mai bine este să culegeți frunzele primăvara. Păstrați-le într-un recipient închis și protejați-le de razele soarelui.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS