Acasă Sanatate Ardeiul iute, medicament natural

Ardeiul iute, medicament natural

-

Ardeiul iute are mai multe beneficii asupra sănătății

Ardeiul iute este unul dintre cele mai sănătoase alimente din lume. Sunt multe legumele cu reale proprietăţi terapeutice, însă ardeiul iute este un veritabil medicament. S-a dovedit, de exemplu, că prin consumul ardeiului iute roşu pot fi oprite sângerări severe în doar câteva secunde.

Ameliorează inflamaţiile

Datorită capsaicinei, ardeiul iute are puternice proprietăţi antiinflamatorii. Capsaicina blochează eficient substanţa P, asociată cu procesele inflamatorii din corp. Consumul regulat de ardei iute poate fi o modalitate de prevenţie excelentă împotriva artritei.

Ameliorează durerea

Potrivit noilor cercetări în domeniu, ardeiul iute poate reduce în mod eficient durerea cauzată de artrită, psoriazis şi neuropatia diabetică.

Întăreşte imunitatea

Culoarea roșu aprins a ardeiului iute provine de la conţinutul ridicat de betacaroten sau provitamina A. Doar câteva linguriţe de ardei iute pot oferi organismului o doză suplimentară de vitaminele C şi A, care sunt esenţiale în prevenirea infecţiilor.

Previne cancerul de prostată

Cercetările referitoare la cancerul de prostată arată că capsaicina poate distruge în mod eficient celulele canceroase. În urma unei terapii de patru săptămâni, capsaicina stopează creșterea celulelor cancerului de prostată, iar tumorile au fost reduse în mod semnificativ în cazul majorităţii testelor. Este recomandată administrarea unei cantități de 400 mg de capsaicină de trei ori pe săptămână pentru a preveni cancerul de prostată.

Prevenirea diabetului de tip 2 – consumat în mod regulat, ardeiul iute poate reduce nevoia organismului de secreție a insulinei, astfel reducându-se nivelul glucozei din sânge.

Scăderea tensiunii arteriale – ardeiul iute poate avea efecte benefice asupra sistemului circulator, fiind considerat unul dintre cele mai bune remedii pentru combaterea hipertensiunii arteriale.

Îmbunătățirea digestiei – ardeiul iute stimulează apetitul și îmbunătățește digestia. Astfel, alimentele care sunt digerate bine oferă organismului nutrienții necesari și energie.

Întărirea imunității – ardeiul iute are un conținut ridicat de betacaroten și provitamina A care poate oferi organismului o doză suplimentară de vitamina C și A, esențiale pentru prevenirea infecțiilor.

Prevenirea cancerului de prostată – capsaicina, substanța găsită în ardeii iuți, distruge în mod eficient celulele canceroase. Se recomandă administrarea unei cantități de 400 mg de capsaicină de trei ori pe săptămână pentru prevenirea cancerului de prostată.

Stimularea procesului de slăbire – consumul de ardei iute crește termogeneza, procesul prin care corpul uman generează căldură și arde calorii în mod suplimentar.

Ana-Maria PREDILĂ
Ana-Maria PREDILĂ
A făcut studii de jurnalism la Université Lille 3, Charles de Gaulle, în Franţa şi este o persoană căreia îi place comunicarea şi socializarea. Vrea să fie informată şi să aleagă conform propriei conştiințe şi nu după cum dictează obiceiurile comunității. Îi place să citească şi să meargă la teatru.

Google Search se îmbunătățește cu noi tehnologii

Google Search își extinde funcționalitatea cu două tehnologii esențiale: obținerea capturilor de ecran și recunoaștere vizuală a conținutului cu tehnologie de inteligență artificială.

Logitech MX, mouse-ul vertical de birou

Logitech MX Vertical este un model disponibil pe piaţă de ceva vreme, care atrage atenţia datorită formei sale „ciudate” la prima vedere, care promite să ajute utilizatorii care stau mult timp la birou.

Motorola One Zoom a fost lansat oficial

Motorola One Zoom se face remarcat prin designul său cu suprafeţe din metal şlefuit şi sistemul quad-camera performant. Noul model One Zoom pune accent pe calitate şi versatilitate la obţinerea de poze.