Acasă Sanatate România ar putea fi prima ţară europeană care cumpără din Cuba vaccinurile...

România ar putea fi prima ţară europeană care cumpără din Cuba vaccinurile anti-cancer pulmonar

Sorina Pintea, ministrul Sănătăţii, şi Eugen Teodorovici, ministrul de Finanţe, s-au dus la Havana să pună la punct un acord de colaborare în domeniul medical. Vaccinurile anti-cancer vizate sunt încă în studii clinice.
Două vaccinuri anti-cancer pulmonar au fost dezvoltate în Cuba, ţară comunistă care alocă 10% din PIB pentru cercetarea medicală.
Sunt terapii care folosesc sistemul imunitar al organismului pentru a ataca direct tumorile şi a preveni recidivele.
Testele în derulare dau speranţe uriaşe.
Cercetătorii străini care îl testează spun că are succes total la unul din 5 pacienţi cu cancer pulmonar.
Ministrul Sorina Pintea a fost la Havana alături de colegul de la Finanţe pentru a discuta despre vaccin. „Noi discutăm despre nişte tehnologii care se află în studii clinice inclusiv în Statele Unite, deci mai devreme de un an, nu”, a spus Sorina Pintea.

Cancerul pulmonar ucide, anual, peste 10 mii de români. E primul în topul bolilor oncologice, urmat de cancerul colorectal şi de cel de sân. Cei mai mulţi sunt diagnosticaţi prea târziu şi mor.

Face parte din echipa Gazeta de Sud din 1996. În prezent este redactor şi editor on-line, ceea ce înseamnă că este informată cu privire la tot ce se întâmplă important în ţară şi în lume. Este o fire veselă şi sociabilă, iubeşte oamenii şi îşi iubeşte meseria.
Exit mobile version