Acasă Sanatate Care sunt fructele care conțin cel mai mult zahăr

Care sunt fructele care conțin cel mai mult zahăr

Topul fructelor care conțin cel mai mult zahăr

Fructele conțin fibre și alte substanțe nutritive, dar și zahăr, unele mai mult decât altele. Mango conține mult zahăr, așa că, dacă doriți să vă mențineți greutatea, nu este recomandat să îl consumați în exces.

Fructele conţin, în proporţii diferite, fructoză şi glucoză. Fructoza este un zahăr simplu, care, consumat în cantitate mare, are efecte negative asupra sănătăţii: creşterea glicemiei, obezitate, disfuncţii renale şi cardiovasculare. Un studiu american a arătat că persoanele care consumă mai mult de 74 de grame de fructoză pe zi prezintă cu 87% mai multe riscuri de a suferi de hipertensiune arterială. Asta nu înseamnă că nu trebuie să mănânci fructe, ci că trebuie să stabileşti cu atenţie porţiile zilnice.
Strugurii. Zemoși, dar și bogați în calorii (72 kcal/100 g), strugurii oferă, pe lângă mulțimea de substanțe nutritive, și cantități serioase de glucide. Astfel, un ciorchine cu circa 20 de boabe are 7,7 g fructoză și 7,5 g glucoză. Este fructul tonusului prin excelență, activează tranzitul intestinal, e sursă de vitamine și de polifenoli, dar, dacă vrei să-ți menții silueta, consumă-i doar în cantități mici.
Cireșele. Sunt destul de dulci, o ceașcă conținând 18 grame de zaharuri. De aceea, dacă doriți să slăbiți, nu este indicat să mâncați foarte multe cireșe.
Pepenele. O felie conține aproximativ 17 grame de zahăr, dar pepenele este plin de vitamine, de apă și conține minerale foarte benefice organismului, așa că îl puteți consuma pe toată durata verii. De asemenea, pepenele este și un bun diuretic.
Bananele. Sunt fructe cu aport caloric mare (90 kcal/100 g), foarte bogate în potasiu (în cantități care pot acoperi necesarul zilnic). Sunt hrănitoare și ușor de digerat. Reprezintă o sursă excelentă de carbohidrați, fosfor, calciu, fier, vitaminele A, B și C. La 100 g fruct, conținutul de glucide este de 23,43 g. O banană de dimensiuni medii oferă 8,3 g fructoză și 8,1 g glucoză.
Ananasul. Acest fruct delicios conţine 11,9 grame de zahăr la 100 de grame de fruct.
Merele. Multe persoane consideră merele inofensive, însă trebuie ținut cont că 100 de grame conțin 13,3 grame de zahăr.

A făcut studii de jurnalism la Université Lille 3, Charles de Gaulle, în Franţa şi este o persoană căreia îi place comunicarea şi socializarea. Vrea să fie informată şi să aleagă conform propriei conştiințe şi nu după cum dictează obiceiurile comunității. Îi place să citească şi să meargă la teatru.
Exit mobile version