5.9 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalOltSorina Pintea: Spitalul din Slatina va beneficia de finanţare pentru reabilitarea blocului medical

Sorina Pintea: Spitalul din Slatina va beneficia de finanţare pentru reabilitarea blocului medical

Ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, a anunţat marţi, la Slatina, că ministerul va finanţa cu două milioane lei reabilitarea blocului medical de la Spitalul Judeţean de Urgenţă Slatina, menţionând că unitatea sanitară ar putea primi o finanţare mai mare, scrie Agerpres.

„Prima vizită la spital, prima vizită în judeţul Olt, n-am fost niciodată la Slatina, plăcut impresionată şi cu gânduri foarte bune. (…) Vin cu o veste bună, Spitalul din Slatina va beneficia de o finanţare de două milioane de lei pentru reabilitarea blocului medical, cel unde se află medicina internă, gastroenterologia şi zona medicală, cu promisiunea că dacă îşi fac bine treaba pot să primească până la sfârşitul anului bani mai mulţi. Dorim şi noi să fim parte în ajuta Spitalul din Slatina pentru că am văzut, există o implicare deosebită a Consiliului Judeţean, toate investiţiile făcute aici spun acest lucru. Acum, cu siguranţă n-am să vă spun că totul este roz, sunt extraordinar de multe lucruri de făcut şi eu mi-aş dori, am şi spus-o de altfel, ca în afara investiţiilor pe care le facem în infrastructură, în dotare, să investim şi în pregătirea medicilor, astfel încât Slatina să nu fie doar un loc de pelerinaj, în sensul că este necesar să existe şi aici specialiştii pentru a trata o patologie complexă. (…) Până la urmă, pentru mine ca ministru al Sănătăţii este important ca orice spital din ţara aceasta să poată oferi un act medical de calitate”, a afirmat Sorina Pintea.

Ministrul a subliniat că la toate investiţiile finanţate de minister la spitale, fişele de repartiţie sunt trimise şi către Corpul de control pentru a se verifica dacă fondurile sunt folosite corect.

„Din punct de vedere al infrastructurii este ok, din punct de vedere al dotării cu aparatură medicală, cam 50%, din ceea ce am văzut eu. Din punct de vedere al pregătirii personalului, cred că ar putea să ne spună ei de ce au nevoie, dar dotarea încă, n-aş vrea să spun că lasă de dorit, s-a făcut foarte mult, mai trebuie. Preconizez până la sfârşitul anului să avem un inventar şi o soluţie, adică inventarul şi soluţia. Orice investiţie, orice filă de buget pe care Ministerul Sănătăţii o trimite spitalelor pe care le finanţează, este trimisă automat şi Corpului de control, la orice spital. Pentru că mă interesează să văd banii Ministerului Sănătăţii cum sunt utilizaţi. Dacă sunt utilizaţi corespunzător, putem suplimenta. Pentru că, tot aşa, când nu sunt utilizaţi corespunzător, îi luăm”, a mai declarat Sorina Pintea.

Potrivit unui comunicat al Ministerului Sănătăţii, Spitalul Judeţean de Urgenţă Slatina va primi patru paturi pentru ATI precum şi aparatura necesară de anestezie şi terapie intensivă, respectiv 13 monitoare de funcţii, două ventilatoare mecanice şi unul portabil.

Sorina Pintea a vizitat marţi Spitalul Judeţean de Urgenţă Slatina, la invitaţia autorităţilor locale. Ministrul Sănătăţii a fost însoţit în această vizită de către vicepremierul Paul Stănescu.

Sorina Pintea a vizitat secţiile UPU, pediatrie, neonatologie, secţia de Obstetrică – Ginecologie – lehuze şi a discutat cu medicii din unitatea sanitară şi cu reprezentanţii autorităţilor locale.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS