Acasă Sanatate Crește numărul infecțiilor respiratorii acute

Crește numărul infecțiilor respiratorii acute

Peste 84.000 de cazuri de infecții respiratorii acute s-au înregistrat la nivel național în ultima săptămâna, cu 1,3 la sută mai mult decât în săptămâna precedentă. Nu a fost confirmat prin analize de laborator niciun caz de gripă.
Potrivit ultimelor statistici ale Centrului Național de Supraveghere și Control al Bolilor Transmisibile (CNSCBT),  în ultima săptămâna, la nivel național s-au înregistrat 84.071 cazuri de infecții respiratorii acute (gripă, viroze și pneumonii) cu 11.7 % mai mic comparativ cu cel înregistrat în aceeaşi săptămână a sezonului precedent (95235)  cu 1.3% mai mult decât în săptămâna precedentă.
În săptămână 23 – 29 octombrie s-au înregistrat la nivel naţional 12 cazuri de gripă clinică, acelaşi număr ca şi în aceeaşi săptămână a sezonului precedent. De la începutul sezonului de supraveghere a infecțiilor respiratorii acute au fost confirmate cu laboratorul 758 cazuri de gripă, fiind înregistrate 27 de decese.

Face parte din echipa Gazeta de Sud din 1996. În prezent este redactor şi editor on-line, ceea ce înseamnă că este informată cu privire la tot ce se întâmplă important în ţară şi în lume. Este o fire veselă şi sociabilă, iubeşte oamenii şi îşi iubeşte meseria.
Exit mobile version