5.9 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSanatateFlorian Bodog, ministrul Sănătăţii: Am solicitat blocarea exportului de vaccin; Voi solicita blocarea şi pentru alte medicamente

Florian Bodog, ministrul Sănătăţii: Am solicitat blocarea exportului de vaccin; Voi solicita blocarea şi pentru alte medicamente

Ministrul Sănătăţi, Florian Bodog, a declarat, astăzi, că a cerut Ministerului Economiei să notifice Comisia Europeană pentru a bloca exportul de vaccin, afirmând că săptămâna viitoare intenţionează să solicite blocarea exportului intracomunitar şi pentru alte medicamente, scrie Mediafax. „Am trimis scrisoarea către Ministerul Economie pentru a se face notificarea Comisiei Europene pentru blocare exportului de vaccin şi vreau să vă mărturisesc că intenţionez să solicit blocare exportului intracomunitar pentru mai multe medicamente în perioada care va urma asta însemnând săptămâna viitoare. Pentru absolut toate medicamentele care sunt prevăzute în programele naţionale de sănătate, pentru medicamentele prevăzute în programele de oncologie, pentru medicamentele pentru copiii cu leucemie. Pentru toate medicamentele care dispar de pe piaţă şi pentru care am semnale că nu se găsesc în farmacii sau că nu pot fi aprovizionate la timp“, a declarat ministrul Sănătăţii, Florian Bodog, la Parlament.

Florian Bodog a afirmat că Ministerul Sănătăţii a luat toate măsurile pentru a achiziţiona vaccinurile şi că aşteaptă livrarea primului lot de ROR pentru cele 10 judeţe care lipsesc.
„Am toată determinarea să fac acest lucru şi doresc ca pacienţii români să nu fie defavorizaţi comparativ cu alte ţări în care aceste medicamente au preţuri mai mari“, a mai spus ministrul Sănătăţii.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS