24.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljSecţia de Terapie Intensivă a SJU Craiova, redeschisă după igienizare

Secţia de Terapie Intensivă a SJU Craiova, redeschisă după igienizare

Secția de Terapie Intensivă de la etajul trei al Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) din Craiova a fost închisă timp de zece zile, pentru igienizare şi dezinfecţie. Decizia a fost luată după ce reprezentanți Direcției de de Sănătate Publică (DSP) Dolj au descoperit în urma unui control mai mulți germeni peste limita admisă, printre care: Stafilococ aureus, Klebsiella, Pseudomonas Aeruginosa, E.Coli.
Totul a plecat de la o sesizare a unei familii din Craiova care a reclamat la Ministerul Sănătății că fiica lor, care fusese internată Secţia ATI aflată la etajul al treilea al spitalului, a contactat infecţii nosocomiale.
De la Ministerul Sănătăţii, plângerea a fost trimisă la DSP Dolj, care a demarat verificări. În urma controlului s-a constatat că nu era respectat planul de curățenie și dezinfecție zilnică și clinică asumat prin Planul propriu de supraveghere și control al infecțiilor nosocomiale. Mai exact, secția era dezinfectată o dată la două luni, şi nu la 14 zile, așa cum ar fi trebuit.
În urma celor descoperite personalul responsabil a fost sancţionat.
După 10 zile, inspectorii DSP Dolj au reevaluat situația de la Terapie Intensivă. Noile rezultate de laborator ale probelor recoltate  de DSP Dolj la etaj III, după ce secția a fost igienizată în totalitate, nu au mai indicat prezența germenilor care puteau pune în pericol viața pacienților. Prin urmare DSP Dolj a decis reluarea activităţii în secţia de Terapie Intensivă.
În aceste zile se face igienizarea și dezinfecția secției ATI de la etaj IV al spitalului. Bogdan Fănuță, managerul SJU Craiova confirmă toată acestă situație și spune că s-au luat toate măsurile impuse, iar în acest moment secția ATI de la etajul III funcționează în condiții normale.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS