10.6 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăSanatateTop Gel și Fundația Gazeta de Sud, donație pentru Clinica ORL a Spitalului Judeţean de Urgenţă Craiova

Top Gel și Fundația Gazeta de Sud, donație pentru Clinica ORL a Spitalului Judeţean de Urgenţă Craiova

Top Gel și Fundația Gazeta de Sud au donat săptămâna aceasta un aparat important pentru Clinica ORL din cadrul Spitalului Județean de Urgență Craiova. Este vorba de echipament performant pentru endoscopie care a costat aproape 85.000 de lei.

Peste 200 de bolnavi ajung lunar în Clinica ORL din cadrul Spitalului Județean de Urgență (SJU) Craiova. Numărul pacienților este în creștere de la an la an, mai ales că aici sunt trimise cazurile cele mai grave din toată Oltenia. În această secție se fac, în medie, cinci operații pe zi. Pentru realizarea unor intervenții chirurgicale importante, clinica avea mare nevoie de echipament performant pentru endoscopie. Graţie colaborării dintre Top Gel și Fundația Gazeta de Sud, clinica a primit un aparat care a costat aproape 85.000 de lei. „Acest aparat este un mare câștig pentru clinica ORL. Ne ajută să eficientizăm foarte mult activitatea. În plus, ne permite să înregistrăm operația. Pe documentația astfel obținută putem să prezentăm ceea ce facem în această clinică la întâlnirile noastre științifice. Totodată, în acest fel putem să analizăm cazurile între ele și să le observăm particularitățile. Aparatul este folosit pentru intervențiile făcute în sfera nasului, precum polipoze nazale, deviații de sept, sinuzite, laringoscopii, prelevare de biopsii din formațiuni tumorale și multe altele. De asemenea, îl utilizăm și în efectuarea bronhoscopiilor, acolo unde se îndepărtează corpii străini traheobronșici“, a spus Ionel Osman, medic primar în clinica ORL a SJU Craiova.

Clinica de Medicină Internă a primit un ecograf

Pentru că până la primirea acestei donații în clinică exista doar o singură linie endoscopică, medicii erau nevoiți să amâne operațiile și să programeze pacienții. Acum, în jur de 50 de pacienți vor beneficia lunar de aparatul donat de Top Gel și Fundația Gazeta de Sud. Pentru că noua linie de endoscopie le permite medicilor să facă intervenții minim invazive, bolnavii se recuperează mult mai repede după intervenția chirurgicală. „Aparatul ne ajută să facem intervenții minim invazive, ceea ce pentru pacient presupune o perioadă de recuperare mai scurtă. În plus, există și o acuratețe mai mare în realizarea intervențiilor chirurgicale. Cu aparatele clasice nu poți să vezi absolut tot, dar cu ajutorul acestuia ochiul este aproape de leziune și vezi mult mai bine ce trebuie să faci“, a adăugat dr. Ionel Osman.
Nu este prima dată când Top Gel investește în aparatura care salvează viețile pacienților tratați la Spitalul Județean de Urgență Craiova. Tot în această lună, Top Gel a donat Clinicii de Medicină Internă un ecograf multidisciplinar care a costat puțin este 100.000 de lei. În urmă cu doi ani, datorită sprijinului oferit de Top Gel, Unitatea de Supraveghere Terapie Intensivă Coronarieni din cadrul Clinicii de Cardiologie a SJU a primit un ecograf de ultimă generaţie, în valoare de aproximativ 50.000 de euro. „S-au ivit niște bani, statul mi-a dat voie să-i folosesc în acest scop și mi-am dorit să fac ceva pentru comunitate, de care să beneficieze cât mai mulți oameni. M-am gândit că este important să ne axăm pe achiziționarea unor aparate importante de care secțiile Spitalului Județean de Urgență Craiova au nevoie. De data aceasta am reușit să facem ceva pentru Clinica ORL. Sper să am posibilitatea să investesc și pe viitor în acest spital. Îmi doresc să reușesc să fac ceva care să ajute cât mai mulți oameni“, a declarat Petre Popa, administratorul Top Gel.
La achiziționarea echipamentului pentru endoscopie folosit acum în Clinica ORL a contribuit cu aproximativ 20% din valoarea aparatului și Asociația Toți Pentru Unu.
Fundaţia Gazeta de Sud a contribuit de-a lungul anilor la dotarea mai multor secții ale SJU Craiova pentru a răspunde nevoilor pacienţilor, iar acțiunile nu se vor opri aici. „Momentul în care am predat echipamentul medical pe Clinica ORL a fost extrem de emoționant pentru noi. Asta deoarece, în timp ce furnizorul de la care am cumpărat aparatura încă monta accesorii și făcea primele teste, personalul de pe clinică pregătea primul pacient care beneficia de intervenție cu noul echipament. În continuare, rămânem dedicați misiunii noastre, aceea de a sprijini comunitatea locală, și le mulțumim tuturor celor care au încredere în noi, fie că este vorba de cei care ne cer ajutorul sau de partenerii și sponsorii acțiunilor Fundației Gazeta de Sud. Parteneriatul cu Top Gel ne onorează și ne bucurăm că avem alături o companie atât de implicată și atentă la nevoile oltenilor“, a spus Cristina Nanău Oprea, vicepreşedinte Fundaţia Gazeta de Sud.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS