Top Gel și Fundația Gazeta de Sud, donație pentru Clinica ORL a Spitalului Judeţean de Urgenţă CraiovaTop Gel și Fundația Gazeta de Sud au donat săptămâna aceasta un aparat important pentru Clinica ORL din cadrul Spitalului Județean de Urgență Craiova. Este vorba de echipament performant pentru endoscopie care a costat aproape 85.000 de lei.

Peste 200 de bolnavi ajung lunar în Clinica ORL din cadrul Spitalului Județean de Urgență (SJU) Craiova. Numărul pacienților este în creștere de la an la an, mai ales că aici sunt trimise cazurile cele mai grave din toată Oltenia. În această secție se fac, în medie, cinci operații pe zi. Pentru realizarea unor intervenții chirurgicale importante, clinica avea mare nevoie de echipament performant pentru endoscopie. Graţie colaborării dintre Top Gel și Fundația Gazeta de Sud, clinica a primit un aparat care a costat aproape 85.000 de lei. „Acest aparat este un mare câștig pentru clinica ORL. Ne ajută să eficientizăm foarte mult activitatea. În plus, ne permite să înregistrăm operația. Pe documentația astfel obținută putem să prezentăm ceea ce facem în această clinică la întâlnirile noastre științifice. Totodată, în acest fel putem să analizăm cazurile între ele și să le observăm particularitățile. Aparatul este folosit pentru intervențiile făcute în sfera nasului, precum polipoze nazale, deviații de sept, sinuzite, laringoscopii, prelevare de biopsii din formațiuni tumorale și multe altele. De asemenea, îl utilizăm și în efectuarea bronhoscopiilor, acolo unde se îndepărtează corpii străini traheobronșici“, a spus Ionel Osman, medic primar în clinica ORL a SJU Craiova.

Clinica de Medicină Internă a primit un ecograf

Pentru că până la primirea acestei donații în clinică exista doar o singură linie endoscopică, medicii erau nevoiți să amâne operațiile și să programeze pacienții. Acum, în jur de 50 de pacienți vor beneficia lunar de aparatul donat de Top Gel și Fundația Gazeta de Sud. Pentru că noua linie de endoscopie le permite medicilor să facă intervenții minim invazive, bolnavii se recuperează mult mai repede după intervenția chirurgicală. „Aparatul ne ajută să facem intervenții minim invazive, ceea ce pentru pacient presupune o perioadă de recuperare mai scurtă. În plus, există și o acuratețe mai mare în realizarea intervențiilor chirurgicale. Cu aparatele clasice nu poți să vezi absolut tot, dar cu ajutorul acestuia ochiul este aproape de leziune și vezi mult mai bine ce trebuie să faci“, a adăugat dr. Ionel Osman.


Nu este prima dată când Top Gel investește în aparatura care salvează viețile pacienților tratați la Spitalul Județean de Urgență Craiova. Tot în această lună, Top Gel a donat Clinicii de Medicină Internă un ecograf multidisciplinar care a costat puțin este 100.000 de lei. În urmă cu doi ani, datorită sprijinului oferit de Top Gel, Unitatea de Supraveghere Terapie Intensivă Coronarieni din cadrul Clinicii de Cardiologie a SJU a primit un ecograf de ultimă generaţie, în valoare de aproximativ 50.000 de euro. „S-au ivit niște bani, statul mi-a dat voie să-i folosesc în acest scop și mi-am dorit să fac ceva pentru comunitate, de care să beneficieze cât mai mulți oameni. M-am gândit că este important să ne axăm pe achiziționarea unor aparate importante de care secțiile Spitalului Județean de Urgență Craiova au nevoie. De data aceasta am reușit să facem ceva pentru Clinica ORL. Sper să am posibilitatea să investesc și pe viitor în acest spital. Îmi doresc să reușesc să fac ceva care să ajute cât mai mulți oameni“, a declarat Petre Popa, administratorul Top Gel.

La achiziționarea echipamentului pentru endoscopie folosit acum în Clinica ORL a contribuit cu aproximativ 20% din valoarea aparatului și Asociația Toți Pentru Unu.

Fundaţia Gazeta de Sud a contribuit de-a lungul anilor la dotarea mai multor secții ale SJU Craiova pentru a răspunde nevoilor pacienţilor, iar acțiunile nu se vor opri aici. „Momentul în care am predat echipamentul medical pe Clinica ORL a fost extrem de emoționant pentru noi. Asta deoarece, în timp ce furnizorul de la care am cumpărat aparatura încă monta accesorii și făcea primele teste, personalul de pe clinică pregătea primul pacient care beneficia de intervenție cu noul echipament. În continuare, rămânem dedicați misiunii noastre, aceea de a sprijini comunitatea locală, și le mulțumim tuturor celor care au încredere în noi, fie că este vorba de cei care ne cer ajutorul sau de partenerii și sponsorii acțiunilor Fundației Gazeta de Sud. Parteneriatul cu Top Gel ne onorează și ne bucurăm că avem alături o companie atât de implicată și atentă la nevoile oltenilor“, a spus Cristina Nanău Oprea, vicepreşedinte Fundaţia Gazeta de Sud.Comenteaza acum

Alte stiri

Sumarul ediției de vineri, 20 mai 2016

Actualitate

» Corina Crețu: 52% dintre copiii din România se află la limita sărăciei
» Vlad Voiculescu, noul ministru al Sănătăţii
» Vlad Vasile Voiculescu, propus pentru funcția de ministru al Sănătății
» Grevă de avertisment pe Otopeni
» Grecia infirmă descoperirea epavei avionul prăbuşit în Mediterana
» Cioloş: Cu indulgenţă aş da Guvernului nota 7, am fost supuşi mitralierei din toate părţile
» Românii, rugați să doneze pentru „Cumințenia Pământului“: Brâncuși este al nostru, al tuturor

Interviu

» Exclusiv. Bogdan Fănuţă, managerul Spitalului Judeţean de Urgență din Craiova: Suntem în pericol să refuzăm 1.500 de pacienţi lunar
» Exclusiv. Bogdan Fănuţă, managerul SJU Craiova: Mi-am operat aici copilul şi aş face-o din nou mâine

Publireportaj

» Casa de Ajutor Reciproc a salariaților Ford: încredere și profesionalism
» L’Art Sublime face înscrieri pentru cursul de machiaj

Local

» Sate pe cale de dispariție în comuna Dumbrava
» Multe proiecte prind contur în comuna Butoiești

Dolj

» Maidanezii, eterna poveste…
» Trimisă după gratii pentru că a furat banii asociației
» Au sustras 6.000 de lei din casa unei bătrâne
» Secretara Școlii nr. 36 rămâne în arest la domiciliu
» Arestată la cererea autorităților germane
» Vrăjitorul din Oz şi Albă ca Zăpada, la „Colibri“
» Nicolae Coande și Ionel Ciupureanu, la Festivalul Internațional de Poezie București
» Oaspeți de seamă pe scena Naționalului craiovean
» Regal al nestematelor
» Întreruperi energie electrică de luni
» Salon Național de Minerale la Craiova
» Universitatea din Craiova, în circuitul Noaptea Muzeelor
» Craiova: Amenzi de 78.000 de lei în domeniul comercializării de legume și fructe
» Craiova: Deviere a traseului 25 cu ocazia zilelor municipiului
» Diana Gabroveanu, medaliată cu argint la olimpiada din Estonia
» Zeci de locuitori din Pleşoi, proprietari de pământ doar pe hârtie
» Condamnat cu suspendare în dosarul șpăgilor de la Buletine

Gorj

» Trei muzee din Gorj participă la Noaptea Muzeelor
» Gorj: Jandarmii donează sânge
» Călinoiu i-a trimis o scrisoare deschisă premierului pe tema situației CEO
» Parada liceelor pe străzile oraşului Târgu Jiu
» Gorj: S-au încheiat înscrierile la Titularizare
» Municipiul Târgu Jiu găzduieşte un turneu de tenis de câmp
» 610 ani de la prima atestare documentară a oraşului Târgu Jiu

Vâlcea

» Vâlcea: Circulaţia se desfăşoară pe o bandă pe o porţiune din DN7

Sport

» Încă un turneu final de volei în Bănie
» Mogoșanu: Meciul cu Iași, unul de totul sau nimic pentru noi
» Fotbal / Doar Oli i-a dat gol lui Poli (foto, video)

Sanatate

» Top Gel și Fundația Gazeta de Sud, donație pentru Clinica ORL a Spitalului Judeţean de Urgenţă Craiova

Magazin

» S-a descoperit un nou efect pe care spaţiul cosmic l-ar putea avea asupra corpului uman
» Bancul zilei
» Horoscopul săptămânii viitoare
» Ia te uită! – În numele regelui
» “Bacalaureat”-ul lui Mungiu a avut premiera la Cannes și în București
» Horoscop
» Râurile din Franţa au înverzit brusc

Opinii

» Generația copiilor cuminți și duri

Top