14.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăSanatateMedicii de familie continuă protestul. Nu eliberează nici astăzi reţete compensate şi bilete de trimitere

Medicii de familie continuă protestul. Nu eliberează nici astăzi reţete compensate şi bilete de trimitere

Mulţi dintre medicii de familie refuză şi luni să dea reţete compensate şi bilete de trimitere. Ei au anunţat că vor continua protestul început vineri, chiar dacă vor semna prelungirea contractelor cu casele de asigurări, care au expirat săptămâna trecută.
Medicii de familie continuă lupta pentru schimbarea regulilor din viitorul contract-cadru cu Casa de Asigurări de Sănătate, care a fost amânat de guvern până la 1 iulie.
Ei sunt nemulţumiţi că nu le cresc veniturile ca în cazul spitalelor şi că sunt menţinute sancţiuni pe care doctorii le consideră aberante. Medicii de familie spun că, în condiţiile în care noul Cod Fiscal îi obligă să achite dări mai mari către stat, cabinetele sunt în pericol de faliment. Protestatarii cer să fie dublat procentul alocat medicinei de familie. Spun că ar fi bani dacă statul ar acoperi cheltuielile pentru milioanele de persoane scutite de contribuţia la sănătate.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS