8 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSanatateCardul de sănătate, amânat din nou

Cardul de sănătate, amânat din nou

De la 1 august, cardul de sănătate trebuia să devină obligatoriu, ca singurul instrument de decontare a serviciilor medicale. Dar, termenul se amână pentru a şasea oară, deoarece sunt zeci de mii de oameni care nu l-au primit.
Vasile Ciurchea, preşedintele Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate (CNAS), a spus într-o intervenție la Digi 24 că acesta va deveni obligatoriu probabil din septembrie.
„Nu s-a stabilit încă data obligativităţii folosirii cardului. Cu certitudine, septembrie va fi luna de folosire exclusiv a cardului de sănătate“, a declarat Ciurchea. „Ne-am gândit că fiind lună de concedii, probabil că din acest motiv cetăţenii care încă nu au intrat în posesia cardului nu şi-au găsit timpul să vină la Casă să îşi ridice cardul. La Casa Bucureşti, din cele 14.000 de persoane anunţate să vină să le ridice, doar aproximativ 2.000 au venit, deci mai sunt încă 12.000 şi împreună cu cardurile de la OPSNAJ mai sunt 70.000 la Casa Bucureşti. La nivel naţional, situaţia e mult mai bună ca în Bucureşti“, a mai explicat Vasile Ciurchea. Iniţial, cardul trebuia să devină obligatoriu la 1 februarie. Apoi termenul a fost mutat pe 1 aprilie, apoi pe 1 mai. Ulterior, Ciurchea a anunţat că documentul va fi obligatoriu de la sfârşitul lunii iunie.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS