Acasă Sanatate România, printre ţările cu cea mai mare prevalență a diabetului zaharat din...

România, printre ţările cu cea mai mare prevalență a diabetului zaharat din Europa

Foto: nutritionist.info.ro

Potrivit Studiului Național privind Prevalența Diabetului, Prediabetului, Supraponderii, Obezității, Dislipidemiei, Hiperuricemiei şi Bolii Cronice de Rinichi (PREDATORR), România se situează printre țările cu cea mai mare prevalență a diabetului zaharat din Europa (11,6%), cap de listă fiind Turcia (14,85%). Astfel, numărul românilor cu vârste cuprinse între 20 și 79 de ani, care suferă de această afecțiune este de aproximativ 2.000.000 de persoane.

Regiunea de Sud Vest a României, din care face parte şi judeţul Gorj, se află pe locul 4 în topul regiunilor cu cele mai multe persoane cu diabet la nivel național (12,1%). În acest context, Societatea Română de Diabet, Nutriție și Boli Metabolice în parteneriat cu Centrul de Diabet, Nutriţie şi Boli Metabolice Târgu-Jiu organizează o conferință de presă despre problematica diabetului la nivelul județului Gorj. Manifestarea va avea loc vineri, 17 aprilie 2015, ora 11:00, la Prefectura din Târgu-Jiu, sala Maură.

La conferinţa de presă vor fi prezenţi: Prof. univ. dr. Maria Moţa – preşedintele Societăţii Române de Diabet, Nutriţie şi Boli Metabolice, Dr. Lucreţia Pîrcălăboiu – șef Centrul de Diabet, Nutriţie şi Boli Metabolice Târgu-Jiu, Dr. Ing Florin Cârciumaru – Primarul Municipiului Târgu-Jiu, Ion Călinoiu – Preşedintele Consiliului Judeţean Gorj, Daniel Titu Bondoc – Preşedintele Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate Gorj, Alin Vasile Văcaru – Prefectul Judeţului Gorj.

Evenimentul face parte din cadrul Campaniei Naţionale „Controlează-ţi Diabetul” care se desfășoară în perioada 18-19 aprilie 2015, la Târgu-Jiu. Manifestările organizate în cadrul Campaniei Nationale „Controlează-ţi Diabetul” au ca principal scop informarea şi educarea cu privire la importanţa prevenţiei diabetului şi cunoaşterea factorilor de risc, care determină apariţia bolii, precum și îmbunătăţirea vieţii persoanelor cu diabet. Campania Naţională „Controlează-ţi Diabetul” include o serie de manifestări dedicate publicului larg, pacienţilor, reprezentanților asociațiilor de pacienți cu diabet, medicilor. Campania vizează implicarea autorităților și mass-media cu privire la promovarea mesajelor legate de prevenția, diagnosticarea precoce și controlul eficent al diabetul zaharat.

Este fascinată de rapiditatea cu care circulă informaţia în mass-media şi crede că dacă lumea s-ar folosi doar de avantajele presei, barierele dintre oameni ar putea fi depăşite mai uşor.
Exit mobile version