16.2 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSanatateRomânia, printre ţările cu cea mai mare prevalență a diabetului zaharat din Europa

România, printre ţările cu cea mai mare prevalență a diabetului zaharat din Europa

Potrivit Studiului Național privind Prevalența Diabetului, Prediabetului, Supraponderii, Obezității, Dislipidemiei, Hiperuricemiei şi Bolii Cronice de Rinichi (PREDATORR), România se situează printre țările cu cea mai mare prevalență a diabetului zaharat din Europa (11,6%), cap de listă fiind Turcia (14,85%). Astfel, numărul românilor cu vârste cuprinse între 20 și 79 de ani, care suferă de această afecțiune este de aproximativ 2.000.000 de persoane.

Regiunea de Sud Vest a României, din care face parte şi judeţul Gorj, se află pe locul 4 în topul regiunilor cu cele mai multe persoane cu diabet la nivel național (12,1%). În acest context, Societatea Română de Diabet, Nutriție și Boli Metabolice în parteneriat cu Centrul de Diabet, Nutriţie şi Boli Metabolice Târgu-Jiu organizează o conferință de presă despre problematica diabetului la nivelul județului Gorj. Manifestarea va avea loc vineri, 17 aprilie 2015, ora 11:00, la Prefectura din Târgu-Jiu, sala Maură.

La conferinţa de presă vor fi prezenţi: Prof. univ. dr. Maria Moţa – preşedintele Societăţii Române de Diabet, Nutriţie şi Boli Metabolice, Dr. Lucreţia Pîrcălăboiu – șef Centrul de Diabet, Nutriţie şi Boli Metabolice Târgu-Jiu, Dr. Ing Florin Cârciumaru – Primarul Municipiului Târgu-Jiu, Ion Călinoiu – Preşedintele Consiliului Judeţean Gorj, Daniel Titu Bondoc – Preşedintele Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate Gorj, Alin Vasile Văcaru – Prefectul Judeţului Gorj.

Evenimentul face parte din cadrul Campaniei Naţionale „Controlează-ţi Diabetul” care se desfășoară în perioada 18-19 aprilie 2015, la Târgu-Jiu. Manifestările organizate în cadrul Campaniei Nationale „Controlează-ţi Diabetul” au ca principal scop informarea şi educarea cu privire la importanţa prevenţiei diabetului şi cunoaşterea factorilor de risc, care determină apariţia bolii, precum și îmbunătăţirea vieţii persoanelor cu diabet. Campania Naţională „Controlează-ţi Diabetul” include o serie de manifestări dedicate publicului larg, pacienţilor, reprezentanților asociațiilor de pacienți cu diabet, medicilor. Campania vizează implicarea autorităților și mass-media cu privire la promovarea mesajelor legate de prevenția, diagnosticarea precoce și controlul eficent al diabetul zaharat.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS