15.9 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSanatateINML: Deficit major de legişti în 23 de judeţe

INML: Deficit major de legişti în 23 de judeţe

Raportul anual al Reţelei Naţionale de Medicină Legală anunţă că, în 23 de judeţe din ţară,  este mai puţin de un medic legist la suta de mii de locuitori şi că în această situaţia apare imposibilitatea efectuării celei mai elementare analize de sânge, din lipsa dotărilor, în 16 servicii de medicină legală, transmite mediafax.ro.

În cele 53 de unităţi medico-legale au activat, anul trecut, 973 persoane, faţă de 975 în 2012. În momentul actual, încadrarea cu personal în marea majoritate a instituţiilor medico-legale se situează mult sub nivelul minim acceptabil, în raport cu volumul de muncă.

La această lipsa acută de personal se adaugă o repartizare dezorganizată pe judeţe şi municipii a medicilor legişti, neexistând nici un fel de corelaţie cu populaţia judeţelor deservite.
Astfel, 23 de servicii de medicină legală judeţene (SMLJ) se situează mult sub necesarul minim de un medic legist la 100.000 de locuitori. În Dâmboviţa, acest indicator este de 0,55, iar în Brăila – 0,53, conform raportului anual al Reţelei Naţionale de Medicină Legală.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS