10.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSanatateImunoterapia poate deveni salvarea bolnavilor de Alzheimer

Imunoterapia poate deveni salvarea bolnavilor de Alzheimer

Psihiatrului german, Timo Grimmer, are speranţe mari în legătură cu tratarea bolii Alzheimer, prin imunoterapie,  informează hotnews.ro.
Imunoterapia implică imunizarea pasivă a organismului prin introducerea de anticorpi care să stimuleze sistemul imunitar al pacientului. Obiectivul este de a reduce sau măcar de a încetini acumularea de depuneri de beta-amiloid pe creier. Această strategie poate fi comparată cu o vaccinare, conform cercetătorului german care conduce un Departamentul psihiatric din cadrul Universităţii Tehnice din Munchen.
„Daca lucrurile merg bine, în aproximativ doi ani vor exista terapii bazate pe stimularea anticorpilor. Apoi, ştiinta medicală va putea să-şi propună să obţină şi imunitatea faţă de Alzheimer , acesta este obiectivul pe termen lung. Deocamdată nu există nici o modalitate de a opri avansarea bolii”, a precizat Grimmer.

Maladia Alzheimer progresează prin acumularea de plăci senile care blochează conexiunile neuronale şi omoară celulele nervoase, iar medicamentele folosite pentru tratarea acestei maladii nu fac decât să amelioreze simptomele, fără a încetini evoluţia bolii. Simptomele sunt legate de tulburări de memorie, dificultatea de a-şi reaminti informaţii anterior învăţate şi imposibilitatea de a acumula informaţii noi. În ultimele stadii, pacientul îşi pierde complet memoria.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS