Acasă Sanatate Bănicioiu: Dacă se confirmă că reţetele erau false, Ministerul Sănătăţii se va...

Bănicioiu: Dacă se confirmă că reţetele erau false, Ministerul Sănătăţii se va constitui parte civilă

Ministrul Sănătăţii, Nicolae Bănicioiu, a afirmat, miercuri, la Sibiu, că ministerul pe care îl conduce se va constitui parte civilă în dosarul reţetelor false, „dacă se confirmă” frauda, el adăugând că „dauna trebuie recuperată”, potrivit Mediafax.
Ministrul Nicolae Bănicioiu a fost întrebat, miercuri, într-o conferinţă de presă la Sibiu, ce părere are despre scandalul reţetelor false pentru bolnavii de cancer, el precizând că „asfel de practică” nu va mai fi tolerată.
„Eu repet ce am spus ca poziţie oficială a Ministerului Sănătăţii: nu mai tolerăm în nici un fel astfel de practică mai veche. Deja cred că am auzit cu toţii din multe surse că mai erau situaţii de asemenea fel, dar nu le mai tolerăm. Derulăm cea mai amplă acţiune de verificare în toată ţara în momentul de faţă şi, cu cât şi alte instituţii se implică – aici avem o acţiune complementară a Parchetului -, eu zic că face bine verificării sistemului sanitar”, a răspuns Bănicioiu.
Întrebat cum a fost posibil un astfel de caz, Bănicioiu a răspuns: „Din neatenţia autorităţilor şi a faptului că aceste verificări despre care vorbim acum nu s-au prea făcut”.
Ministrul Sănătăţii a precizat că toate autorităţile au avut un rol în producerea acestui tip de incindent, „de la minister, până la Direcţii Sanitare, Casa de Asigurări şi autorităţile locale”.
De asemenea, întrebat dacă Ministerul Sănătăţii se va constitui parte civilă în dosarul privind decontarea reţetelor pentru bolnavii de cancer, Bănicioiu a spus: „Dacă se confirmă ceea ce am aflat cu toţii zilele trecute, evident. Dauna trebuie recuperată”.
Ministrul Sănătăţii şi-a exprimat speranţa că acest caz este „singular”.

Face parte din echipa Gazeta de Sud din 1996. În prezent este redactor şi editor on-line, ceea ce înseamnă că este informată cu privire la tot ce se întâmplă important în ţară şi în lume. Este o fire veselă şi sociabilă, iubeşte oamenii şi îşi iubeşte meseria.
Exit mobile version