21.7 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăSanatateScrisoarea medicală, obligatorie din 1 iunie

Scrisoarea medicală, obligatorie din 1 iunie

Medicii din spitale şi policlinici vor da pacienţilor, la externare, scrisoare medicală pentru doctorul de familie, şi nu „fiţuici scrise de mână”, iar cei din privat pot redacta astfel de acte dacă au contract cu o casă de asigurări de sănătate, a spus vicepreşedintele CMR, Constantin Cârstea, potrivit realitatea.net.
„De la 1 iunie, vom afişa în cabinete obligativitatea scrisorii medicale după externarea din spital sau după finalizarea investigaţiilor din ambulatoriu. De asemenea, vom face precizarea că scrisoarea medicală eliberată de medicul din privat care nu este în relaţie contractuală cu o casă de asigurări de sănătate nu este valabilă. Medicul de familie va colabora cu medicii de specialitate. Să nu plimbăm pacienţii între spital şi cabinet pentru că domnul profesor le-a dat o fiţuică scrisă de mână, în loc de scrisoare medicală. Pentru că se vor supăra şi vor spune cum noi, medicii de familie, să nu luăm în considerare fiţuica domnului profesor”, a spus vicepreşedintele CMR, Constantin Cârstea, luni, la conferinţa Mediafax organizată la iniţiativa Societăţii Naţionale de Medicina Familiei (SNMF).
Tot CMR se gândeşte să ceară o perioadă de graţie de şase luni pentru implementarea scrisorii medicale, timp în care cei care au rămas cu vechile obiceiuri „ale petecului de hârtie” să nu fie sancţionaţi.
Conferinţa la care a vorbit vicepreşedintele CMR este organizată de agenţia Mediafax, la iniţiativa Societăţii Naţionale de Medicina Familiei, forul medicilor de familie, cu ocazia Zilei Internaţionale a Medicului de Familie, sărbătorită în fiecare an în 19 mai.
Marţi, 20 mai, în a doua zi a evenimentului, va avea loc o conferinţă specializată, dedicată medicilor de familie şi practicienilor din domeniul sanitar, unde aceştia vor putea afla noutăţi, vor primi sfaturi şi se vor instrui efectiv pentru a asigura cele mai bune servicii medicale.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS