16.2 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSanatateÎncă un caz de gripă în Dolj

Încă un caz de gripă în Dolj

Potrivit raportului de evoluţie locală a infecţiilor respiratorii întocmit de Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Dolj, în ultimă săptămână în judeţ a mai fost identificat un caz de gripă. După cele două din săptămâna precedentă (primele din acest sezon), şi acesta a fost confirmat prin examen de laborator la Institutul Cantacuzino Bucureşti, fiind vorba de un virus gripal  tip AH3.
În rest, în ultima săptămână în Dolj s-au înregistrat  969 cazuri de infecţii acute ale căilor respiratorii superioare (IACRS) şi 524 cazuri de pneumopatii acute. „Numărul total al cazurilor de viroze respiratorii înregistrat în această săptămână (1.493) este uşor scăzut faţă de valoarea înregistrată în săptămâna anterioară (1.571 cazuri) şi sub valorile înregistrate în aceeaşi perioadă a anului trecut”, se menţionează în raportul DSP Dolj. Ponderea spitalizărilor din numărul total de cazuri a fost acum de 16,82%, în creştere faţă de săptămâna precedentă (14,90%).     

Sfaturi pentru prevenirea virozelor

Pentru prevenirea infecţiilor căilor respiratorii, Direcţia de Sănătate Publică Dolj recomandă populaţiei respectarea unor măsuri, cum ar fi optimizarea regimului de viaţă şi activitate, prin alimentaţie corespunzătoare (în special fructe şi legume); purtarea de îmbrăcăminte şi încălţăminte adecvată temperaturii din mediul ambiant; exerciţii fizice moderate; evitarea surmenajului fizic şi intelectual; spălarea frecventă a mâinilor, cu apă şi săpun, în special în situaţii de participare la activităţi publice; folosirea, în caz de strănut, a batistelor din hârtie de unică folosinţă, care previn răspândirea picăturilor potenţial infectate în mediul ambiant; evitarea aglomeraţiilor din locurile publice; evitarea vizitării rudelor sau prietenilor internaţi în spitale; autoizolarea la domiciliu în caz de semne de boala precum febră, secreţii nazale, dureri de cap, tuse, dureri în gât şi anunţarea în cel mai scurt timp a medicului de familie.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS