Acasă Sanatate Peste 90 de medici îşi fac rezidenţiatul în spitalele din Gorj

Peste 90 de medici îşi fac rezidenţiatul în spitalele din Gorj

Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate Gorj a realizat recensământul medicilor rezidenţi care îşi desfăşoară activitatea în spitalele din judeţ. Decizia de a vedea exact numărul de cadre medicale care vor intra în sistem imediat ce vor termina rezidenţiatul a fost luată ca urmare a informaţiilor apărute în presă, conform cărora zeci de medici au plecat din spitale în ultimii ani.
Potrivit Sanitas Gorj, în ultimele şase luni, numai de la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Târgu Jiu au părăsit locurile de muncă 15 cadre medicale. Alţi 20 de medici se pregătesc, de asemenea, să plece la clinici private sau să iasă la pensie. Pe lângă recensământul medicilor rezidenţi, conducerea Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate Gorj a dorit să afle şi care sunt secţiile cu deficit de medici.

Angajaţi direct
din rezidenţiat

Potrivit lui Daniel Bondoc, şeful Casei de Asigurări de Sănătate Gorj, în spitalele din judeţ îşi desfăşoară activitatea 90 de medici rezidenţi. Din cauza lipsei de medici, spitalele din ţară şi cele din judeţ au început să angajeze medici rezidenţi încă din primul an de rezidenţiat.
„Am cerut o situaţie de la spitalele din judeţ cu toţi medicii rezidenţi încadraţi, pentru că au fost multe discuţii prin presă în legătură cu exodul medicilor şi vrem să vedem câţi vor veni. În prezent, avem încadraţi în spitalele gorjene 90 de medici rezidenţi, iar cei mai mulţi sunt la Spitalul Judeţean – 22, la Spitalul din Motru – 15, la Spitalul din Târgu-Cărbuneşti – 17, Rovinari – 11, la Spitalul din Novaci – 15, la Bumbeşti-Jiu – patru, la Turceni sunt şase, iar la Spitalul din Dobriţa nu este nici unul. Cei mai mulţi sunt în anii I şi II. S-a văzut că este o lipsă de medici pe anumite specializări: ATI, cardiologie, oncologie. Am vorbit cu mulţi manageri de spital şi mi-au spus că după ce îşi fac rezidenţiatul, medicii vor să plece la alte spitale. Mulţi însă rămân şi se încadrează pe post“, a declarat Daniel Bondoc, preşedintele Casei de Asigurări de Sănătate Gorj.

Este absolvent al Facultății de Litere și Științe Sociale și al unui master în Administrația Publică. În anul 2000 a venit în practică jurnalistică la Gazeta de Sud, iar de a doua zi au început să apără în ziar articole sub semnătura sa.
Exit mobile version