17 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSanatateSibiu: Suspiciuni de gripă porcină după un deces

Sibiu: Suspiciuni de gripă porcină după un deces

Un angajat al Aeroportului Internaţional din Sibiu a murit de pneumonie severă la spitalul din oraş, iar alţi doi colegi de-ai săi au fost internaţi, aseară, cu simptome de viroză respiratorie, conform realitatea.net. Din primele informaţii există suspiciunea de gripă porcină.
Ministerul Sănătăţii ia în calcul suspiciunea de gripă porcină, după ce primele date indicau simptome asemăntoare gripei aviare. Analizele medicale sunt în drum spre laboratoarele din Bucureşti.
„Vom avea primele rezultate în cursul zilei de astăzi. Ceea ce s-a întâmplat la Sibiu ne-a atras atenţia pentru că sunt trei persoane de la acelaşi loc de muncă. Poate fi orice, nu ştim încă despre ce este vorba. Facem o monitorizare permanentă”, a precizat Raed Arafat, secretar de stat în Ministerul Sănătăţii.
Reprezentanţii Aeroportului Internaţional din Sibiu au confirmat decesul angajatului lor, din cauza unei complicaţii de natură virală, însă spun că nu pot comenta prezenţa la spitalul din Sibiu a celorlalţi doi angajaţi.
Cei doi tineri, care au ajuns la spital, au 22 şi 26 de ani şi lucrează în cadrul Aeroportului din Sibiu la încărcat/descărcat bagaje.
Cei doi au fost consultaţi de medicii de la Urgenţă, li s-au recoltat probe biologice şi au fost apoi internaţi la Boli Infecţioase.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS