11.7 C
Craiova
marți, 23 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSanatateCriză de medicamente şi materiale sanitare la Institutul Oncologic Bucureşti

Criză de medicamente şi materiale sanitare la Institutul Oncologic Bucureşti

Unii pacienţi ai Institutului Oncologic Bucureşti (IOB) au fost puşi astăzi în faţa unei situaţii de criză: nu puteau face tratament citostatic, întrucât nu exista ser fiziologic, iar unitatea nu mai avea nici antibiotice, leucoplast şi comprese, informează realitatea.net. „Este îngrozitor, nu mai avem nimic. Nu avem ser fiziologic necesar dizolvării citostaticelor şi nici medicamentul Osetron, care se dă pentru stările de greaţă ce apar în urma administrării citostaticelor. Nu avem nici calmante, leucoplast, comprese şi antibiotice”, au declarat, mai mulţi pacienţi internaţi în unitatea sanitară. Potrivit acestora, în faţa acestor lipsuri, medicii ridică neputincioşi din umeri, iar unii se oferă să plătească din propriul buzunar pentru cumpărarea de medicamente.

„Abia astăzi am aflat şi eu despre această situaţie. A fost o surpriză. Nu există stocuri de urgenţă. Şi mă miră că nu avem materiale sanitare, ştiam că avem. Măcar medicaţia pentru cancer o avem. Din păcate, nu putem şti cât se agravează starea unui bolnav de la o zi la alta”, a spus managerul IOB, Ana-Maria Niţulescu. Potrivit acesteia, în ultima lună, toate spitalele au această problemă. „Din păcate, cu toţii suferim la acest sfârşit de an. Aşteptăm de la Casă (Casa Naţională de Asigurări de Sănătate – n.r.) suplimentarea banilor”, a mai spus ea. Ana-Maria Niţulescu a mai spus că desemnat o comisie care să se ocupe de deblocarea situaţiei.

Potrivit Realitatea TV, mnistrul Sănătăţii Eugen Nicolăescu a trimis de urgenţă Corpul de Control la IOB, echipa de control fiind coordonată de secretarul de stat Adrian Pană.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS