11.4 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăSanatateMedicament periculos retras din farmacii

Medicament periculos retras din farmacii

Toate pastilele şi supozitoarele Gynipral vor fi retrase de pe piaţă, până la jumătatea acestei luni. Potrivit romaniatv.net, acest medicament era prescris gravidelor cu risc crescut de naştere prematură. Agenţia Europeană a Medicamentului a constat că pastilele pot provoca boli cardiovasculare grave, atât în cazul mamei cât şi al fătului.

 „Există o dată limită până când poate fi retras de piaţă: 19 noiembrie. S-a dovedit că aceste efecte secundare cardiovasculare pot persista şi chiar pot cauza şi fătului şi de aceea au fost retrase comprimatele şi supozitoarele, dar nu şi varianta injectabilă. Problema este că nu prea sunt alte variante de înlocuire a acestui tratament. În ceea ce priveşte un risc de naştere prematură la femeile care au fie o vârstă înaintată, fie din cauza lungimii colului uterin”, a declarat pentru sursa citată Beatice Speteanu, farmacist.

Colegiul Farmaciştilor din România face apel la vigilenţa maximă în depistarea medicamentelor contrafăcute, avertizând că fenomenul este din ce în ce mai amplu la nivel mondial, nu doar în România.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS