10.6 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSanatateCraiova: S-a desemnat câştigătorul licitaţiei pentru concesionarea Centrului Medical Siretului

Craiova: S-a desemnat câştigătorul licitaţiei pentru concesionarea Centrului Medical Siretului

Preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Dolj, Ion Prioteasa a anunţat astăzi că a fost desemnat câştigătorul licitaţiei organizate pentru concesionarea Centrului Medical Siretului, din Craiova, se arată într-un comunicat al CJ Dolj. Potrivit acestuia, S.C. Centrul Medical Phoenix S.R.L. va prelua în folosinţă clădirea pentru următorii zece ani, cu posibilitatea de prelungire a contractului cu jumătate din perioada iniţială, urmând să achite o redevenţă lunară de 3.300 de euro. Construit printr-un proiect finanţat cu peste 500.000 de euro de la bugetul judeţean, Centrul Medical Siretului dispune de un laborator pentru analize şi de zece cabinete medicale, pentru specialităţi precum pediatrie, oncologie, oftalmologie, ORL, medicină internă, cardiologie şi endocrinologie. „Este o veste bună pe care o putem da astăzi craiovenilor din cartierul Lascăr Catargiu. Pentru cei 25.000 – 30.000 de locuitori din această zonă a oraşului, deschiderea Centrului Medical Siretului va însemna acces mai uşor la servicii şi asistenţă de specialitate”, a spus Ion Prioteasa.

Directorul medical al societăţii Centrul Medical Phoenix S.R.L., dr. Vasile Ionuț, medic specialist în endocrinologie şi asistent universitar la Universitatea de Medicină şi Farmacie din Craiova, a precizat că planul concesionarului este acela de a înfiinţa un mini-spital, cu aproximativ 40 de paturi, o unitate mai complexă decât o policlinică, în regim de internări pentru o zi. „Oamenii vor putea rămâne aici timp de 4-12 ore, timp în care vor beneficia de consultaţii, ecografii, radiografii, analize medicale specifice, diagnostic şi tratament, totul în mod gratuit pentu pacienţii asigurați, serviciile urmând să fie decontate în baza contractului cu Casa de Asigurări de Sănătate Dolj”, a afirmat dr. Vasile Ionuţ.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS