11.7 C
Craiova
marți, 23 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSanatateÎntâlnire a ministrului sănătăţii pe tema transplantului

Întâlnire a ministrului sănătăţii pe tema transplantului

Eugen Nicolăescu, ministrul sănătăţii, s-a întâlnit, astăzi, cu Prof Dr Francis L Delmonico, Preşedinte ales al Societăţii Internaţionale de Transplant şi coordonator desemnat al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii în domeniul donării şi transplantului de organe, însoţit de o delegaţie formată din: Dr Mirela Busic, Preşedintele proiectului South-Est European Health Network pe probleme de transplant, Prof Dr Radu Deac, dl Dr Victor Zota, preşedintele Fundaţiei pentru Transplant şi dl Dr Andrei Nica, Director de Strategie şi Management al Agenţiei Naţionale de Transplant.
Ministrul Sănătăţii i-a asigurat pe aceştia de întregul angajament al actualei echipe din Ministerul Sănătăţii pentru intensificarea eforturilor de a dezvolta activitatea de transplant de organe.
Profesorul Dr Francis L. Delmonico a exprimat susţinerea pentru MS şi pentru Agenţia de Transplant, recunoscând rezultatele obţinute de la începutul anului şi până în prezent, având în vedere că numărul recoltărilor de la donatori a crescut de la 65 pe întreg anul 2012 la 59 numai în perioada 1 ianuarie – 1 mai 2013.
Ministrul Sănătăţii i-a transmis coordonatorului OMS în domeniul donării şi transplantului de organe că au existat discuţii cu dl Prof Dr Radu Deac în vederea reluării transplantului de inimă în partea a doua a anului, fiind nevoie şi de o serie de cheltuieli pentru care se vor căuta sursele bugetare.
De asemenea, ministrul Eugen Nicolăescu le-a solicitat sprijinul specialiştilor în domeniul transplantului de organe în vederea pregătirii unui program special pentru începerea transplantului de plămâni.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS