Statul de funcţii al Spitalului de Neuropsihiatrie, contestat

Autori


În Consiliul Local Craiova s-a ridicat problema personalului din cadrul laboratorului de analize medicale, care apare pe statul de funcţii întocmit de unitatea medicală, deşi, din februarie, acesta a fost preluat de o firmă privată, în baza unei asocieri în participaţiune

Asocierea investiţională făcută de Spitalul de Neuropsihiatrie Craiova cu SC Sanomed SRL pentru serviciile medicale de laborator a intrat din nou în atenţia municipalităţii. După ce încheierea unui astfel de contract a atras reacţii negative din partea unor consilieri locali, pentru modul în care a fost aleasă firma privată, ieri, când s-a supus la vot aprobarea organigramei şi a statului de funcţii ale spitalului, pe anul 2012, au apărut alte discuţii.

Consilierul local Gheorghe Albăstroiu a scos în evidenţă banii prinşi în bugetul din acest an al unităţii medicale aflate în subordinea primăriei şi destinaţi personalului care lucrează la laboratorul de analize preluat acum de Sanomed SRL. Conform conducerii Spitalului de Neuropsihiatrie, printre obligaţiile firmei private cu care s-a încheiat asocierea se numără şi şcolarizarea personalului din laborator şi plata salariilor. Or, aceşti angajaţi sunt trecuţi şi în organigramă, „deci, s-au prevăzut bani pentru ei în buget, iar mulţi sunt şi cu studii superioare, ceea ce înseamnă sume destul de mari“, după cum susţine Albăstroiu.

„Cu această organigramă este chiar o problemă. Persoanele care figurează la laboratorul de analize medicale sunt detaşate la firma care a preluat această activitate. Or, dacă societatea respectivă dă bani pentru şcolarizarea personalului, pentru salarii, sumele pentru ei nu mai trebuia trecute în buget. Asta nu e dublă finanţare?“, a adăugat consilierul local. Gheorghe Albăstroiu a mai menţionat că a cerut conducerii spitalului contractul de delegare făcut cu SC Sanomed SRL, dar nu l-a obţinut, deşi actul încheiat este de interes public şi ar trebui supus legii transparenţei decizionale în administraţia publică sau a celei privind liberul acces la informaţiile de interes public.

Laboratorul are 24 de angajaţi


În statul de funcţii al Spitalului de Neuropsihiatrie Craiova care a trecut ieri de votul consilierilor apare şi personalul aferent laboratorului de analize medicale şi al celui de anatomie patologică: 11 persoane sunt cu studii superioare, una fiind încadrată cu jumătate de normă, 11 cu studii medii, şi două sunt pe post de îngrijitoare curăţenie. „Sumele alocate pentru salarii se ştiu, dar pentru cei 24 de angajaţi de la laborator banii ar trebui să vină din contractul cu firma privată. Care şi aşa are o durată prea mare, de zece ani, când maximum ar fi trebuit să fie pe cinci ani“, a mai spus Albăstroiu.

Asocierea pe zece ani a spitalului cu SC Sanomed a intrat în vigoare de la 1 februarie 2012 şi are ca scop ieşirea pe piaţa privată a analizelor medicale şi obţinerea de profit, „în condiţiile în care laboratorul este generator de pierderi însemnate, serviciile sunt strict necesare, iar o desfiinţare ar fi obligat unitatea să cumpere serviciul de la alţi operatori din piaţă“, după cum a precizat conducerea spitalului, într-un răspuns oferit GdS săptămâna trecută, pentru a explica necesitatea acestei asocieri investiţionale.

Întrebarea care s-a pus în şedinţa de consiliu a fost „de ce mai are nevoie spitalul de banii pentru salariile personalului din laborator, dacă acesta a fost preluat de firma privată?“. „Sau poate firma respectivă nu este obligată să plătească salariile, aşa cum susţine conducerea spitalului?“, a mai menţionat Gheorghe Albăstroiu. Conducerea unităţii medicale nu a putut fi contactată pentru a oferi un punct de vedere.Comenteaza acum

Alte stiri

Sumarul ediției de vineri, 24 februarie 2012

Actualitate

» Dinel a făcut justiţia praf
» Facturi de 1.100 de lei la întreţinere
» Emoţii la Universitate
» Dosarul Mihăileştilor, blocat la expertiză
» MAEur inaugurează luni un centru de informare privind fondurile europene
» Premierul Ungureanu a numit astăzi doi noi secretari de stat
» Aderarea Serbiei la UE, susţinută de SUA
» Angela Merkel exclude posibilitatea ca Grecia să iasă din zona euro
» UE va îngheţa activele băncii centrale din Siria
» Traian Băsescu cere să se adreseze Parlamentului pe 7 martie
» Grecia: Guvernul a aprobat programul de restructurare a datoriilor
» CNPAS a alocat 293 de milioane de lei pentru biletele de tratament balnear pentru pensionari
» Tenis – Elena-Teodora Cadar s-a calificat în semifinale la Sharm El Sheikh

Local

» Premiu pentru studentul care a înapoiat banii găsiţi
» Pantera Tănăsie nu se va mai întoarce în ring
» Ceartă de ochii pensionarilor
» PER cere preţuri corecte la licitaţii
» Sirop, salvat de PSD
» Nunta de aur pentru 50 de cupluri
» CJ Olt sare în ajutorul oamenilor încercaţi de soartă din Vrancea
» Maşină distrusă de zăpadă

Gorj

» Incendiu la un hotel din Rânca
» Secretarul şpăgar, eliberat din arestul preventiv
» CJ Gorj modernizează circuitul de vizitare la Peştera Polovragi

Sport

» City, în optimi
» Chivu, slab cu Marseille
» Uruguayul vine cu vedetele la Bucureşti
» Găzarii, puşi la punct de Apa Craiova
» AJF Dolj, în prag de alegeri
» John Ibeh, ultima achiziţie
» Craiovenii au disputat un set-maraton la Dej
» SCM-U a pierdut la Târgu Mureş
» Nikolic, atac la Federaţia Română de Baschet
» Energie la jumătate

Bani & Afaceri

» Finanţări nerambursabile de 116 milioane de lei pentru IMM-uri

Sanatate

» Statul de funcţii al Spitalului de Neuropsihiatrie, contestat

Magazin

» Acizii omega-3, un aliat de nădejde împotriva greutăţii corporale
» Grupa sanguină dictează alimentaţia
» HOROSCOP
» Helena Bonham Carter, decorată de regina Elizabeth a II-a
» P. Diddy îşi va lansa propria televiziune
» Cuibuşor de nebunii pentru Scarlett
» Fereşte-te de radar
» Bancul zilei
» Blestemul din Wewelsfleth
» Alexandru Papadopol revine în teatru
» Mihai Trăistariu lansează un nou album
» Apariţii editoriale
» Vremea în Oltenia
» Ia te uită!

Top