11.7 C
Craiova
marți, 23 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSanatateTratamente naturiste pentru herpes

Tratamente naturiste pentru herpes

Anumite suplimente alimentare şi plante medicinale pot grăbi vindecarea infecţiei herpetice.
Lisina este un aminoacid esenţial cu rol în sintetizarea proteinelor necesare organismului. Numeroase studii sugerează că lisina poate ajuta la reducerea frecvenţei episoadelor herpetice şi poate scurta durata unui focar. Se administrează 1-3 grame pe zi de supliment sau se foloseşte o dietă alimentară care să asigure necesarul zilnic. O astfel de dietă conţine peşte, carne de pui, ouă, cartofi. Totuşi, persoanele care au colesterolul mărit, boli de inimă sau un nivel crescut al trigliceridelor este bine să evite suplimentele pe bază de lisină. Studii efectuate pe animale au arătat că lisina poate ridica nivelul colesterolului şi trigliceridelor.
Propolisul – o răşină făcută de albine – conţine flavonoizi (antioxidanţi care luptă cu infecţiile). Se crede că poate împiedica reproducerea virusurilor herpetice care produc herpesul oral şi genital. Un studiu pe un grup mic de oameni care au fost trataţi o parte cu Zovirax şi o parte cu propolis a arătat că leziunile tratate cu propolis se vindecă mai repede decât cele tratate cu medicamentul antiviral.
Zincul poate, de asemenea, grăbi vindecarea leziunilor herpetice.

Plante medicinale

Anumite plante medicinale pot ajuta, de asemenea, la tratarea bolii şi întărirea organismului. Lămâiţa sau roiniţa (Melissa officinalis) grăbeşte vindecarea leziunilor. Un studiu a arătat că tumefacţia şi eritemul trec în aproximativ două zile prin aplicarea unui unguent pe bază de roiniţă. Gelul de aloe vera ajută de asemenea la grăbirea vindecării. În Elveţia, un studiu a arătat că o cremă pe bază de salvie şi rubarbă are efecte asemănătoare Zovirax. Uleiul de mentă împiedică reproducerea virusului herpetic în laborator. Nu a fost deocamdată studiat efectul asupra virusului în corpul uman.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS