20.5 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSanatateSindromul atenţiei deficitare la copii

Sindromul atenţiei deficitare la copii

La începutul activităţii şcolare, capacitatea de a învăţa, atenţia şi concentrarea sunt cu deosebire solicitate la copii. Micuţii care nu se pot concentra nici nu îşi pot focaliza atenţia asupra unei activităţi precise, concrete. Ei sunt neliniştiţi, nu mai sunt atenţi, fac greşeli şi uită uşor.
Cercetările ştiinţifice au demonstrat că o alimentaţie bogată în acizi omega 3 şi omega 6 a dus la îmbunătăţirea sau dispariţia dificultăţii de învăţare şi a tulburărilor de comportament asociate.
Acizii graşi polinesaturaţi sunt extrem de importanţi pentru sistemul nervos; au rol decisiv în dezvoltarea timpurie a creierului, în transmiterea optimă a stimulilor nervoşi, în creşterea capacităţii de memorare.
Un regim alimentar dezechilibrat şi orarul neregulat al meselor pot uşor favoriza aportul insuficient de acizi graşi proveniţi din alimente; urmarea firească este un dezechilibru metabolic al acizilor graşi în organism.
Consumul de peşte (hering, ton, macrou şi somon) sau de diferite uleiuri vegetale şi legume verzi poate asigura un aport optim de acizi graşi.
Cauzele modificării comportamentului ca urmare a scăderii temporare a capacităţii de concentrare pot fi prea multe cerinţe, fizice ori intelectuale, acasă şi la şcoală, lipsa exerciţiului fizic, dieta necorespunzătoare, prea mult timp petrecut în faţa televizorului sau a calculatorului.

Dr. Mariana Păsărescu, consilier superior DSP Dolj

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS